https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Vaško žegnanje in srečanje vaščanov Babincev

Babinci, 08.09.2024 ob 6:00  

Leto je spet naokoli in Turistično kulturno društvo Babinci je v občini in župniji Ljutomer ob  Marijinem prazniku pripravilo vaško žegnanje in srečanje vaščanov Babincev v središču vasi pri vaško – gasilskem domu kapela, ki je posvečena Mariji Vnebovzeti.  


Vaščani Babincev so na domačo kapelo nadvse ponosni, saj je čez celo leto lepo urejena in vzdrževana in je pravi sakralni biser te prleške vasi in občine in župnije Ljutomer. Na žegnanje in srečanje so poleg domačinov iz Babincev še prišli tisti nekdanji vaščani, ki so vas pred leti zapustili in se radi vračajo v svoj rodni kraj, kjer so zapustili mladost. V domači kraj jih vežejo lepi spomini.

Ob tej priložnosti je sveto mašo ob Marijinem prazniku daroval župnik župnije Ljutomer Goran Merica, ki je v pridigi spregovoril o krščanskem Marijinem prazniku in pohvalil vse vaščane Babincev, da delujejo povezovalno tudi na duhovnem, kulturnem in drugem področju. 

Pevska skupina Pšenično klasje, ki deluje v vasi Babinci, pod okriljem Turistično kulturnega društva Babinci, pa je za to priložnost pripravila pevski koncert na katerem so zapeli ubrane domače in narodne in ljudske pesmi ter ob ko koncu koncerta poželi bučen aplavz. Po žegnanju in koncertu so organizatorji pripravili še druženje in pogostitev, kjer pa niso manjkale prleške kulinarične specialitete.

Foto: Jože Žerdin

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.09.2024 ob 8:56 aleluja gost

      Merica go home!!!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.