https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kaj se ta vikend dogaja v Pomurju

22.08.2024 ob 18:00  

Tudi ta konec tedna se bodo po Pomurju zvrstili številni dogodki. Za vas smo zbrali nekaj predlogov, kam se lahko odpravite.


Četrtek, 22. avgust

Jenamena fest s Fehtarji

V Črenšovcih bodo od 22. do 24. avgusta potekale številne aktivnosti v sklopu festivala Jenamena fest. V četrtek bodo ob 20. uri nastopili Kvatropirci, nato pa še Fehtarji, ki bodo poskrbeli za zabavo dolgo v noč. 

Knjižnica pod zvezdami na grajskem dvorišču 

Ljubitelje poezije ta teden navdušujejo dogodki Dnevov poezije in vina. Na grajskem dvorišču v Murski Soboti se bo eden takšnih pričel ob 20. uri. S svojo poezijo se bosta predstavila Denis Škofič in Evelina Rudan, za glasbo pa bo poskrbel Zoran Predin. 

Petek, 23. avgust

Lidija Bačič v Radencih

Amfiteater v Radencih tudi ta petek ne bo miroval. V sklopu Radenskega poletja vsak petek v avgustu gostijo znane pevce. Kot navadno, bodo začeli ob 20. uri. Tokrat bo nastopila Lidija Bačič, še pred tem pa bo zbrane ogrela predskupina Tempo. 

Jenamena fest s Spevom 

Pri Športnem parku Črenšovci bo tudi v petek zvečer pestro. Po dopoldanskih dejavnostih pripravljajo večer z ansamblom Spev in moškim kvintetom Aeternum. Glasbeni večer bodo pričeli ob 19. uri.

Koncert pod zvezdami

Ob 19.30 uri bo v sklopu Festivala Vinarium pri gradu v Lendavi potekal koncert pod zvezdami. Nastopile bodo mednarodno priznane glasbenice, violinistka Inga Ulokina, pianistka in muzikologinja Olga Ulokina, sopranistka Marina Igritskaja. Plesno noto dogodku je dodala tudi mojstrica flamenka in kastanjet, Maša Kolšek.

Sobota, 24. avgust

Bogračfest

V Lendavi se ob 9. uri z budnico Društva gradbenikov in mažoretk Odranci, začenja tradicionalni Bogračfest. Sledil bo prevzem surovin in urejanje tekmovališč ob 12. uri pa bo v spremstvu Glasbene šole Lendava tudi uradna naznanitev pričetka tekmovanja. Po tekmovalnem delu bo sledil glasbeni večer ob hotelu Cubis z Ansamblom Greh in nastopom Željka Bebeka. 

Sejem AGRA

Ob 10. uri se na prireditvenem prostoru pred upravo v Gornji Radgoni, začenja 62. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA, kjer se bo predstavilo več kot 1700 različnih razstavljavcev. Sejem poteka med 24. in 29. avgustom. 

Jenamena fest s skupino Marki 

Pri Športnem parku Črenšovci ob popoldanskih dejavnostih pripravljajo glasbeno spremljavo s skupino Marki. Po popoldanskem dogajanju pa sledi glasbeni večer z ansamblom Sladki greh. 

27. Občinski praznik Občine Gornji Petrovci

Ob občinskem prazniku Občine Petrovci bo potekala svečana seja občinskega sveta Občine Gornji Petrovci, 90. obletnica pristanka stratosferskega balona in 30. obletnica lokalne samouprave. Slavnostni govornik bo mag. Matej Tonin, poslanec Evropskega parlamenta in predsednik NSi. Dogodek se prične ob 13. uri. 

Obletnica London by Gaš s Čuki

Pri Hipodromu Ljutomer bo pod velikim prireditvenim prostorom potekala skoraj celodnevna zabava za mlade in stare. Od 16. ure naprej pripravljajo animacijski program za najmlajše in kulinarično ponudbo, zvečer pa še zabavo s Čuki. Ob 18. uri bodo Čuki zabavali najmlajše s svojimi priljubljenimi otroškimi pesmimi, nato bo kot predskupina nastopil Ansambel Fekonja, ob 22. uri pa bodo Čuki ponovno nastopili.

Gasilska veselica ob 130 obletnici PGD Bučečovci 

V Križevcih bo v vaškem jedru pod velikim šotorom ob 20. uri nastopila skupina Razigrani, zbrane pa bosta zabavala tudi Franc Rajšp in gasilec Sašo. 

130 let PGD Murski Petrovci

PGD Murski Petrovci vas vabi na praznovanje 130. letnice delovanja PGD Murski Petrovci s pričetkom ob 17. uri pri Vaško-gasilskem domu Murski Petrovci. Zabavala vas bo skupina Vrhovi. 

Radgonska noč in RoknBand

Na Radgonski noči bodo na Trgu svobode v Gornji Radgoni nastopili RoknBand, pred njimi pa predskupina Recesija. Na Trgu svobode se bo začelo dogajati ob 20. uri. 

Nedelja 25. avgust

Pomurski galop v Lendavi

Od 11. ure naprej bo na prizorišču v Lendavi - nasproti Thermal Resort Lendava potekalo lendavsko predtekmovanje nacionalnega galopa v Budimpešti, že dobro poznan Pomurski galop. 

Dalmatinski večer na Hotizi

Pri Brodu na Hotizi pripravljajo dalmatinski večer. Ob 16. uri pripravljajo kulinarično doživetje z morskimi jedmi, ob 17. uri pa bodo začeli še z glasbenim programom. Nastopili bodo Oktet Belmura, skupina Everpe, ter Elizabeth Adjei in Timotej Tivadar. 

Novosadsko-srbski etno večer v Lendavi

Na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane Lendava bo ob 18. uri nastopilo KTD Novi Sad-Lendava. Nastopili bodo Trubači Balkan Bass BAND, SPD Nikola Tesla iz Postojne, obljubljajo pa še glasbeno presenečenje. Poskrbljeno bo tudi za kulinarično ponudbo. 

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na urednistvo@pomurec.com.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.08.2024 ob 7:27 gost

      Zelo pestro dogajanje res človek Neva kam vse bi se odpravil.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.