https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

V Radencih zagorelo v stanovanju

04.02.2012 ob 8:30  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali eno prometno nesrečo v kateri je nastala samo materialna škoda. Obravnavan je bil še en primer povoženja divjadi in ena poškodba vozila na parkirnem prostoru. Poleg tega je bilo obravnavanih pet kaznivih dejanj, tri kršitve javnega reda in požar.  

S področja kriminalitete so bile obravnavane štiri tatvine in ponarejanje listin. V trgovini v Rakičanu je neznanec izkoristil odsotnost prodajalke in iz blagajne odtujil denar. Na bencinskem servisu v Pincah sta bili obravnavani dve tatvini goriva. Na avtocesti je bil zaustavljen voznik osebnega avtomobila. V postopku ugotovljeno, da ima ponarejeno vozniško dovoljenje. 

V Radencih je zaradi okvare na električni grelni blazini prišlo do požara v spalnici stanovanjske hiše. Požar se je razširil na kavč in vrata spalnice. Požar so pogasili gasilci. Nastalo je za 2000 evrov škode. 

Javni red je bil kršen 1-krat v zasebnem prostoru in 2-krat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali. 

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola je bil pridržan voznik osebnega avtomobila.  Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja pa sta bila zasežena dva osebna avtomobila.

V času od 6. do 12. februarja 2012 bo na območju R. Slovenije potekala akcija za večjo varnost pešcev »Bodi PreViden«. Pešce opozarjamo, da upoštevajo cestno prometna pravila in uporabljajo prometne površine namenjene pešcem. V nočnem času pa obvezno uporabljajo odsevna telesa za večjo vidnost.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes čez dan med Gornjo Radgono in Lendavo.  

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.