https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Župnijsko proščenje ob godu svetega Štefana Ogrskega

Dokležovje, 21.08.2024 ob 11:05  

Župnija Dokležovje je župnijsko proščenje ob godu svetega Štefana Ogrskega pripravila v nedeljo, 18. avgusta s proščenjsko sveto mašo, katero je daroval salezijanec Mitja Štefan Franc po rodu iz Gornje Bistrice, ob somaševanju domačega župnika Borisa Kučka, ki soupravlja župnijo Beltinci in župnijo Dokležovje. 


Cerkev je bila nabito polna, kajti proščenjska maša je velik dogodek, ki se zberejo domačini, sorodniki, znanci in prijatelji. Salezijanec je tokrat večji del maše in pridige imel v prekmurskem narečju, pri čemer so bili vsi zbrani z domačimi prekmurskimi besedami nadvse zadovoljni. Poudaril je, da so bila nekoč proščenja drugačna, kot so danes, saj so tisti čas na proščenje hodili peš ali s kolesi in jim je bilo to v veliko zadovoljstvo.

Ustavili so se v vaški gostilni ali na si na stojnicah kupili kaj za spomin. Tudi za župnijo Dokležovje je bilo letošnje proščenje prav posebno duhovno in versko ter družabno preživeto. Po proščenjski maši so domačini pripravili za vse zbrane druženje v parku ob doprsnem kipu rojaka dokležovskega dušnega pastirja Ivana Jeriča. Za vesel del druženja, so za zabavni del poskrbeli domači dokležovski glasbeniki iz družine Kuzma, ki so zaigrali narodne in zabavne melodije.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Jože Žerdin

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.08.2024 ob 11:56 123 gost

      Če je mogoče to cerkveni portal saj drugo ne objavljate kot bogoslužje

      11 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.08.2024 ob 12:36 Samo povem gost

        Proščenje objavijo kak novico hahaaha Polek telko prireditev ka resan zdaj gradiva za pisanje je ogromno

        11 6 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.08.2024 ob 12:27 gost

      123, geli naj objavijo malo novičke iz Kumrovca.

      7 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.08.2024 ob 14:10 gost

      Janša te je ravno v Kumrovcu gor napravil, zato tvoja obsedenost z Janšo in Kumrovcom.

      9 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.08.2024 ob 14:28 gost

      Tak človek kot je Janez Janša ki se je ločil pa ima drugo ženo iz koristoljubja. Lahko ima otroke bilo kje in z bilo kom niti sam neve kje vse.

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.08.2024 ob 14:42 ateist gost

      Župnijsko proščenje ob godu svetega Štefana Ogrskega v Dokležovju in svetega Ogrskega Kralja Ladislava v Beltincih ! Püšpek je vesli.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.08.2024 ob 15:41 gost

      Janša je tvojo mamico v Kumruvcu napumpal in še do danes ni plačal niti centa za preživnino. Zato razumem tvoj bes do Janše in Kumrovca.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      21.08.2024 ob 16:33 gost

      Evo še sam sem si dal minus, ker vem, da te to isto osrečuje kot Janša. Lahko si dam še več minusov, če garantiraš, da boš svršil na to.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      21.08.2024 ob 18:48 gost

      Lepo, takse se naj objavla,v saj nekaj lepega vijdiš pa tudi doprsni kip narodnega buditelja g.Jeriča.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      23.08.2024 ob 11:22 istina gost

      Žerdin pri nabito polni cerkvi si se fejst zlagal, v par klopeh je sedel po en človek, ni lepo pisati o cervenih dogodkih in lagati. Eni smo bili prisotni in videli, dočim Žerdina ni bilo videti, ne vem kak je potem slikal na daljavo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.