https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Slovesnost ob prazniku madžarske državnosti v Dobrovniku, Kodila prejel državno odlikovanje

Dobrovnik, 22.08.2024 ob 16:00  

V torek, 20. avgusta, so ob prazniku madžarske državnosti v Dobrovniku organizirali osrednjo slovesnost s polaganjem vencev.

Vse prisotne sta pred župnijsko cerkvijo svetega Jakoba nagovorila predsednik Sveta PMSNS Dušan Orban in državna sekretarka za družine na Ministrstvu za kulturo in inovacije dr. Zsófia Koncz, ki je pred slovesnostjo obiskala še sedež PMSNS in Dvojezično enoto II Vrtca Lendava, nato pa se je sestala s predsedniki občinskih madžarskih samoupravnih skupnosti v Hiši rokodelstev v Dobrovniku.

Državna sekretarka je na prireditvi podelila tudi državno odlikovanje, ki ga je prejel Janez Kodila, lastnik podjetja Kodila d. o. o.

 Slavnostno sveto mašo je daroval župnik Tomislav Šantak, za kulturni program pa so poskrbeli recitatorji in ljudski pevci iz Dobrovnika.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Facebook Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.08.2024 ob 16:21 Lebdavcan gost

      Kaj je picko materino koudila z lubenicasto glavo naredo za Maddzare??? Vsaka sunka BA aGorickem je boljša od njegove crvive!!!!

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.08.2024 ob 17:31 gost

        Na prireditvi so prav gotovo obrazložili, zakaj Kodila prejme državno priznanje. Če bi portal Pomurec kaj veljal, bi pisec tega članka to moral tudi napisati.

        7 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.08.2024 ob 23:58 Lubenica gost

        Sem lubenicar pa nisem dobil jobene nagrade kot tale butcher z lubenicasto glavo!!!!! Kje je tu pravica???

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.08.2024 ob 17:51 gost

      Ni potrebno pisati zakaj je to dobil. Vsak razumen človek ve zakaj je dobil to priznanje. Vse povsod je zraven kje je elita pa če je to iz levega tabora ali iz desnega tabora. On malo raskira svoje izdelke vladni mogotci pa zato nagradijo z priznanjem pa vseeno gdo je na vladi vsi mu lezejo v ta zadnjo za njegove izdelke kao domače nam paše.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.08.2024 ob 17:54 gost gost

      Ka zdaj, na sliki se vidi slo. politike, ka so na nekši kvazi vogrski proslavi. Ka je zdaj tou? Vogri so bili na naši slovesnosti, ne , baje jo bojkotirajo jo še od začestka.Naše peneze, za štere delamo vsi v Slo bi pa meli, te se pa še med sebof idejo svašta.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.08.2024 ob 21:06 gost

      Vogri majo več pejnez kak mij ker njih vodi pameten predsednik nej pa nekši lolek,slovenski izdelki kot so šunka in pršut pa na ocenjevanju niso dosegli niti ocene zadovoljivo,ka nete mislili ka gejte ne vem kaj,ha,haha,ista kvaliteta kak savine gume,ju,hu,hu.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.08.2024 ob 21:22 123 gost

      Če se zdaj že vsake prireditve mora duhovnik udeležiti, tam je hrana zastonj

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.08.2024 ob 23:02 gost

      Kje pa je of bosanc 216x170x75 samo pitam !!!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.