https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Vabljeni na Bogračfest!

Lendava, 23.08.2024 ob 6:05  

Na Bogračfestu v Lendavi se bo spet kuhalo bograč, za glasbo pa bosta poskrbela Željko Bebek in Ansambel Greh.

Ob razglednem stolpu Vinarium, ki je od leta 2015 turistični magnet Pomurja, se je v Lendavi v zadnjih letih uveljavil tudi Festival Vinarium, ki letos ponovno združuje številne kulinarične, etnološke in kulturne prireditve.

Festival Vinarium je osrednji festival v širši regiji, ki se bo letos odvil med 23. avgustom in 7. septembrom.

Lendavčani vabijo na tradicionalni Bogračfest in Lendavsko trgatev, ob tem pa bodo obeležili tudi praznovanje 9. obletnice Stolpa Vinarium.

Bogračfest – največje tekmovanje v kuhanju bograča v Sloveniji

Festival Vinairum se bo pričel s kulinarično zvezdo dogodka – Bogračfestom, ki bo potekal 24. avgusta v starem mestnem jedru Lendave. Bogračfest je kot osrednja prireditev Festivala Vinarium tudi največja kulinarična prireditev v Sloveniji, kjer se bo vzdolž glavne ulice več kot 90 ekip merilo za naziv mojstra bograča.

Prihajajoča sobota pa ne obeta zgolj pristnega vzdušja ob kotlih, pač pa tudi pestro celodnevno dogajanje s spremljevalnim programom za otroke s sladko ulico, zabavo na mestnem odru, kulinarično ulico ter večernim koncertnim dogajanjem, tj. nastopom Ansambla Greh in zvezdo večera – nastopil bo namreč legendarni pevec Željko Bebek.

Na Bogračfest se lahko zapeljete z brezplačnim avtobusom. Na relaciji Murska Sobota - Lendava bodo 24. avgusta 2024 v sodelovanju z APMS organizirane tri vožnje. Točen razpored najdete tukaj.

*Oglasni prispevek 

    Fotogalerija