https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

14. Festival prekmurske šunke in prekmurske gibanice

Murska Sobota, 26.08.2024 ob 8:15  

Vabljeni na tradicionalni festival prekmurske šunke in gibanice, v soboto 7.septembra 2024, v središče Murske Sobote.

Festival prekmurske šunke in prekmurske gibanice je edinstvena kulinarično etnološka prireditev, ki obiskovalcem ponuja razstavo in pokušnjo prekmurskih gibanic proizvajalcev iz celotne Slovenije in prekmurskih šunk domačih ponudnikov.

V ponudbi bodo tudi drugi slovenski izdeki z evropsko zaščito ter ekološki izdelki. Na stojnicah bo pestra ponudba kakovostnih domačih prehrambnih izdelkov in mojstrovine prekmurskih rokodelcev.

Za okrepčilo bo poskrbljeno s tradicionalnimi prekmurskimi jedmi, kot so bograč, langaš, dödoli, retaši, posolanke, idinjače in še marsikaj. Inovativni kuharski mojstri bodo pripravljali jedi v skladu s sodobnimi trendi in iz lokalnih sestavin. Seveda pa ne bo manjkalo vrhunskih vin prekmurskih vinarjev.

Celodnevno dogajanje bomo popestrili s prikazom priprave prekmurske gibanice, ki vedno pritegne številne radovedneže. Posebna zanimivost bo tudi nagradna igra za ugotavljanje teže prekmurske šunke, saj tisti, ki ugotovi najbližjo težo dejanski, jo dobi za nagrado. V popoldanskem delu bomo podelili tudi priznanja proizvajalcem prekmurskih gibanic in šunk, ki bodo ocenjene v sklopu festivala.

Za dobro vzdušje bodo poskrbeli Marko banda in Folklorna skupina KUD Beltinci, Vokalna skupina Irmice, učenci Glasbene šole Beltinci, Folklorna skupina KUD Šalovci, Lukas in Lara Gumilar, romski glasbeniki Romano glauso ter skupina KAT & The DEDO’s.

Spremljajte jih na FB strani in na Instagramu: Diši po Prekmurju.

Prisrčno vabljeni!

Festival organizira Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota v sodelovanju z Društvom za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot ob podpori Mestne občine Murska Sobota.

*Oglasni prispevek

    Fotogalerija