https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Mladi spoznavali življenje slepih in slabovidnih

31.08.2024 ob 9:30  

Tretji dan tabora v Hiši Sadeži družbe Murska Sobota je bil posvečen spoznavanju življenja slepih in slabovidnih. Udeleženci tabora so obiskali Društvo slepih in slabovidnih, kjer so jih prisrčno sprejeli. Člani društva so z navdušenjem delili svoje izkušnje in "odprli oči" glede številnih izzivov in dosežkov slepih in slabovidnih.


Mladi so se seznanili z brajico, ki je ključno orodje za komunikacijo slepih, ter pomenom palice, ki slepim omogoča varno gibanje. Poseben poudarek je bil namenjen tudi oznakam na tleh, ki slepim pomagajo pri orientaciji v prostoru.

Udeleženci so se preizkusili v igrah, kot so šah in človek ne jezi se, ki so prilagojene slepim, ter izkusili, kako je piti in se gibati z zaprtimi očmi. Ta izkušnja jim je omogočila boljše razumevanje vsakodnevnih izzivov, s katerimi se slepi soočajo.

Pomembno sporočilo, ki so ga mladi prejeli, je bilo, da slepi lahko uspešno opravljajo različne poklice in se šolajo, prav tako kot vsi drugi. Ta dan je bil namenjen razbijanju tabujev in predsodkov, ki jih mnogi še vedno imajo o slepih in slabovidnih.

Mladi so imeli priložnost postaviti vprašanja in izvedeti več o življenju ljudi, ki kljub svoji slepoti živijo polno in uspešno življenje.

Zahvalili so se članom društva za topel sprejem in neprecenljive lekcije, ki so jim pomagale širiti obzorja in razvijati empatijo do tistih, ki se soočajo z drugačnimi izzivi.

Tabor Hiše Sadeži družbe je tako še enkrat dokazal, kako pomembno je vključevanje in razumevanje različnih skupin ljudi v naši družbi.

Foto: Hiša Sadeži družbe

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.