https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Zaključek festivala Radgonsko poletje z nepozabnim koncertom Adija Smolarja

Gornja Radgona, 27.08.2024 ob 10:28  

Zadnji večer festivala Radgonsko poletje je bil poln presenečenj in nepozabnih trenutkov.


Čeprav pesnica Nina Medved zaradi bolezni v družini ni mogla sodelovati, je poetični večer potekal v nekoliko spremenjeni obliki. Nika Škof je prevzela vlogo predstavitve Medvedinega dela, približala njeno ustvarjanje in prebrala nekaj pesmi iz prihajajoče pesniške zbirke "Rodna doba", ki bo izšla septembra. Glasbeno sta dogodek obogatila dijaka GFML, Kiara Katalinič in Miha Horvat, ki sta izvedla znane skladbe in navdušila z avtorskimi pesmimi.

Vrhunec večera je bil nedvomno koncert legendarnega kantavtorja Adija Smolarja. S svojo kritično, razmišljujočo in hkrati hudomušno interpretacijo je Smolar popeljal občinstvo skozi svoje, skoraj ponarodele pesmi. Lepo število obiskovalcev je skupaj z njim prepevalo in uživalo v energičnem vzdušju, ki je prevladovalo v zadnjem večeru festivala.

Posebna zahvala gre tudi vsem, ki so podprli festival z nakupom razpršila Papa Sumiči, ki sta ga zanje izdelala Suzana Simencic in Simon Veberič z zeliščarskega posestva Alchemia Pannonica Aroma zelišča.

Organizatorji festivala Radgonsko poletje so zelo zadovoljni z uspehom in odzivom obiskovalcev, kljub temu da so morali zaradi slabega vremena odpovedati drugi RAP koncert z Batista Cadillac in Masharik. Vesele novice pa ne manjka – uspelo jim je najti nov datum za koncert, ki bo del praznovanja občinskega praznika v septembru. Obiskovalce čaka nepozaben koncert "SLOVO OD POLETJA: Batista Cadillac & Masharik", ki bo zagotovo prinesel obilo zabave in nepozabnih trenutkov.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Vir: Mladinski center Gornja Radgona

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.