https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Iz prodaje preventivno umaknili ti dve živili

22.08.2024 ob 9:04  

Uprava Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v okviru uradnega nadzora odvzela vzorec cvetličnega medu v prometu za namen preverjanja pristnosti medu, pri čemer je bila v vzorcu potrjena prisotnost netipičnih sladkorjev za med. Prav tako so prejeli obvestilo o izvajanju preventivnega umika sadnega jogurta zaradi možnosti kvara.

 

Gre za Cvetlični točeni med, Neto količina 900 g; ki je uporabno najmanj do: 15. aprila 2025, poreklo: EU in izven EU, dobavitelja Kaway d.o.o,. Novo mesto, distributerja Tuš Cash&Carry. 

Vir: UVHVVR

V vzorcu medu je bila analitsko potrjena prisotnost tujih sladkorjev,  ki so netipični za pristen med, zaradi česar ni izpolnjeno merilo, da med v prometu ne sme vsebovati nobenih dodatnih sestavin. Živilo ne predstavlja tveganja za zdravje potrošnikov. Potrošniki lahko neskladen lot medu vrnejo na mesto nakupa.

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je prav tako s strani odgovornega nosilca živilske dejavnosti prejela obvestilo o izvajanju preventivnega umika sadnega jogurta zaradi možnosti kvara. Gre za mlečni izdelek, Jogurt, sadni, bio, Lassi Andechser, Mango; 3,5%; 250 g, ki je uporabno najmanj do: 9. septembra 2024, s črtna koda: 4104060027659, proizvajalca Andechser Molkerei Scheitz GmbH, Andechs, Nemčija, distributerja Mercator d.o.o., Ljubljana.

Vir: UVHVVR

Možna je prisotnost povišanega števila kvasovk, ki lahko povzročijo odstopanja v kvaliteti izdelka. Zaradi mikrobiološkega tveganja so izedelek preventivno umaknili. Živilo ne predstavlja tveganja za zdravje potrošnikov. Potrošniki lahko zgoraj navedeni lot izdelka vrnejo na mesto nakupa.

Foto: pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.