https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Gneče na cestah še ni konec, tokrat največ zastojev v drugo smer

22.08.2024 ob 10:00  

Glavna turistična sezona se počasi končuje, a gneče na cestah še ni povsem konec. Tako lahko vozniki znova pričakujejo, da bo od danes pa vse do ponedeljka močno povečan promet. Prometni tokovi bodo ta vikend močnejši iz smeri Hrvaške proti Avstriji.


InfoPot na družbenem omrežju X še posebej opozarja na verjetnost daljših zastojev na gorenjski avtocesti med priključkom Lipce in predorom Karavanke, kjer lahko potniki v tranzitu pričakujejo popolne zapore izvoza Jesenice vzhod, ter na štajerski avtocesti med razcepom Dragučova in prehodom Šentilj.

Na prometnoinformacijskem centru svetujejo, da se vsi, ki se vračajo s Hravškena, na pot na odpravijo čim bolj zgodaj zjutraj oziroma ponoči ali pozno zvečer, po 20. uri. Ob delovnikih pa naj svojo pot prilagodijo tako, da med 7.30 in 9. uro ne bodo pri Ljubljani.

Sicer pa za najbolj ugodne dneve za vračanje z Obale v notranjost države veljajo ponedeljki, torki in srede. V primeru, da se odpravljate proti morju, pa je najmanj gneče mogoče pričakovati ob ponedeljkih po 17. uri, torkih in sredah ter v nedeljo popoldne.

Foto: pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.