https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Z avtomobilom trčil v kolesarko, ta se je huje poškodovala

23.08.2024 ob 7:04  

Pomurski policisti so v preteklem dnevu obravnavali sedem prometnih nesreč, pet kaznivih dejanj, pet kršitev javnega reda in miru ter eno povoženje divjadi, poškodbo vozila na parkirišču ter požar.


V štirih prometnih nesrečah je nastala zgolj materialna škoda, v dveh nesrečah so se udeleženci  lahko telesno poškodovali, v eni pa huje.

V Gornji Radgoni je v prvi prometni nesreči voznica osebnega avtomobila pri izvozu iz krožišča trčila v kolesarja in ga lažje poškodovala. V drugi nesreči pa je voznica osebnega avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v vozilo pred seboj. V tem vozilu sta se lažje poškodovale voznica in sopotnica. V Murski Soboti je voznik osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti trčil v kolesarko, ki se je pri padcu po vozišču huje poškodovala

Kolesarji so med bolj ranljivimi udeleženci v cestnem prometu, zato ostalim voznikom svetujejo previdnost in osredotočenost na smer vožnje. Bodite pozorni na kolesarje, še posebej, ko zavijate desno ali »sekate« kolesarsko stezo.

Na področju kriminalitete so obravnavali goljufijo pri točenju goriva v Pincah, tatvino hloda v Lukavcih, grožnjo v Sebeborcih, zatajitev v Murski Soboti in spletno goljufijo v kraju Pince Marof.

Javni red in mir je bil kršen štirikrat na javnem kraju in enkrat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se pri intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

V popoldanskem času je v Veržeju zaradi napake na električni napeljavi zagorel manjši bager. Gasilci so požar pogasili in tako preprečili nastanek večje škode.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes opravljali na pomurski avtocesti. 

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.