https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Občanka je praznovala 90 let

Grad, 25.08.2024 ob 8:00  

V četrtek, 22. avgusta je Ana Semler, občanka Občine Grad napolnila 90 let. Ob tem visokem jubileju jo je obiskala Mihaela Žökš skupaj s člani upravnega odbora Društva upokojencev Grad, sosedi in prijatelji ter ji zaželeli vse najboljše, ogromno dobre volje še naprej, zdravja in dobrega počutja.


Čeprav ji življenje ni prizanašalo, je Ana pozitivna, polna energije, pa tudi pošaliti se zna še dobro. Hkrati je to bila tudi zahvala za vsa dobra dela, ki jih je Ana v svojem življenju podarila lokalni skupnosti. Leta 2018 je bila prejemnica Priznanja Občine Grad, za delo na področju ohranjanja ljudskih običajev.

Namreč našla je svoje veselje in razvila svoje sposobnosti predvsem v ročnih spretnostih ter v petju. Že od mladih nog se je kot ljubiteljica rož sama naučila izdelovati rože iz krep papirja. Kot samouk se je naučila tudi izdelovanja različnih okraskov, košaric, cekarjev in drugih uporabnih predmetov iz koruznega ličja. Je dobitnica pravice do uporabe kolektivne blagovne znamke za izdelke domače in umetnostne obrti, ki jo podeljuje Krajinski park Goričko.

Tudi petje jo spremlja že od otroških let. V času delovanja KUD France Prešeren je bila aktivna članica pevskega zbora, do nedavnega je še pela v cerkvenem zboru. Za ohranjanje kulturne dediščine v občini Grad je naredila veliko. Ni pomembno samo to, da človek veliko ve, ampak da je pripravljen deliti svojo modrost in izkušnje z drugimi.

Življenjska modrost Ane je predvsem v potrpežljivosti in v sposobnosti prositi sočloveka za odpuščanje. Tega po njenem mnenju današnjemu človeku primanjkuje in to je vzrok različnim napetostim tako v družinskem kot v družbenem okolju. Ker je vse, kar je delala, delala z nesebično ljubeznijo, je še danes prijetna sogovornica, kdor koli se z njo sreča. 

Zvečer so skupaj še praznovali s sv. mašo v Župniji Grad v cerkvi Marije Vnebovzete, kjer so izrekli zahvalo za življenje dragemu Bogu in Materi Mariji. Prisluhnili so nagovoru župnika Aljaža Baše, ki ji je izrekel iskrene čestitke in zaključil s prošnjo, naj ji Bog še naprej podeli zdravja in božjega blagoslova, ter naj jo spremlja Marijino varstvo. Kakšen pa je njen recept za dolgo življenje? Upanje je zelo pomembno, z vsemi dober odnos, molitev, vera v Boga in Marijino pomoč pravi Ana.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Facebook Občina Grad (Mihaela Žökš)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.08.2024 ob 8:07 sluzast gost

      ovi pope jo je zaslinil bakico

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.