https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Svoja vrata odprl 62. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem Agra

Gornja Radgona, 24.08.2024 ob 13:05  

V Gornji Radgoni od danes, 24. avgusta, naprej poteka 62. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA, ki je najpomembnejši sejem kmetijstva in živilstva v Sloveniji. 


Letos se bo na sejmu v šesthih dneh od 24. do 29. avgusta, predstavilo  1720 razstavljalcev iz 35 držav. Obiskovalci si bodo lahko ogledali sodobno tehniko, opremo in sredstva za kmetijstvo, gozdarstvo, vinarstvo in živilstvo ter najboljše rejske dosežke in sonaravne prakse.

 

Letošnja država partnerica bo Bolgarija. Bolgarija se bo na sejmu predstavila kot tradicionalna pridelovalka eteričnih oljnic, hkrati pa bo predstavila svojo raznolikost in bogastvo hrane ter sodobne tehnologije in inovacije v živilski industriji. Kot država partnerka bo na vrtu radgonskega sejmišča zasadila dren, ki ima v bolgarski kulturi sveto mesto, saj simbolizira mladost in svežino v tradicionalnih praksah.

 

Letošnja sejemska novost je paviljon Čebelji svet. Oblikovalo ga je kmetijsko ministrstvo z namenom osveščanja javnosti o pomembnosti čebel in drugih opraševalcev za trajnostno kmetijstvo ter kakovost življenja. Samo čebelarstvo pa bo na sejmu promovirala tudi Čebelarska zveza Slovenije v sodelovanju s Čebelarsko zvezo društev Pomurja.

Prav tako boste lahko uživali v vodenih pokušnjah vin z jubilejnega, 50. ocenjevanja Vino Slovenija Gornja Radgona 2024 z Vinsko kraljico Slovenije ter v pestri in slastni kulinarični ponudbi.

 

 

 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.08.2024 ob 13:53 ::: gost

      Zaj ka Janša tan bil je SSovcovij ovčkan nej bilo zmetno dati za drago vstopnino...ze so par mesecov nej v lublane strajkale pa so prisparale za vstopnino

      11 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.08.2024 ob 15:04 ....... gost

      Janša pa Breznik, pa promocija stranke na velesejmu, vidi se da sta seljaka, pa na tak velesejem s stranko tudi spadata. Rabita material za sendviče, ko bosta 80 letnike spet peljala na strankarski shod.

      15 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.08.2024 ob 16:08 Karel K. gost

      Dežja pa od nikoder. Pa se je zbrala politična srenja, kmetov pa ni nikjer. Seveda jih ni ker morajo po pašnikih z lopatami in grebico hoditi za kravami, da pobirajo kravjek, da nebi smrdelo tem, ki so se tukaj zbrali v prvih vrstah a nimajo pojma o kmetijstvu, le korupcija jih zanima pa tudi kriminal, sovražni govor, opravljanje eden drugega in kriminalizacija, pa subvencije iz državnih jasli.

      10 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.08.2024 ob 12:34 Lendavski nadvojvoda gost

        Károly,še brcaš?Te slovenske državne plenice ne žulijo,serator ti eden pokvarjeni.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.08.2024 ob 16:16 Seljak gost

      Za seljacine je to pravi skupek!!!

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.08.2024 ob 17:45 Karel K. gost

      Pa Klakočarjeva je bila baje nekoč sodnica, pa so jo od tam nagnali, zdaj pa se sili med kmete. Kje pa je ministrica Čalušič, Golob mora zdaj skrbeti za svojo nosečo partnerico, le kdo bo za to nezgodo kriv.

      11 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.08.2024 ob 21:18 kilonja gost

        Tincika je noseča ? Kaj ? Kaj je delala ? S kom ? Pernati posranec jo toliko vlači naokoli da mu jo je en oplodil, stavim da bo dete črno .

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.08.2024 ob 18:32 Kje si pamet ??? gost

      Pa ka rejsan nemrete najti enoga pametnoga človeka za govor na kmetijskom sejmi vej pa to nej parlament. Kak lastnik jo je sigurno pozval Erjavec, njemi pa pri tej lejtaj ne zameriti vse starejši si bolj ti pamet ide v rit. Te pa ma guč primadona. ki bokibogme v življenju enega kmeta in kmetije NI VIDELA NIKOLI. O Bog kje si samo tij nam lahko pomagaš.

      9 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.08.2024 ob 18:58 gost

      Na kmetijskem sejmu v gornji Radgoni so pedri SDS in nova Slovenija imeli predvolilni shod. Edini strankarski debili so se predstavljali na kmetijskem sejmu. Ti bedaki so izgubili kompas oni se vsiljujejo ljudem na kmetijskem sejmu. Seljak zabiti SDS in nova Slovenija.

      11 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.08.2024 ob 19:05 kilonja gost

      Klakočarjevi pa na otvoritvi niso pustili peti, vidim da ima poparjeni izraz, upam da so ji potem dali vsaj kaj močnega za piti .

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      24.08.2024 ob 20:37 Karel K. gost

      Če je niso pozvali kot predstavnico države Slovenije na olimpijske igre v Pariz, so jo sedaj kmetje pozvali v mesto ob Muri G.Radgono, s pozivom, da jim naj pove nekaj besed za slovo.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      24.08.2024 ob 21:25 Aja gost

      Jah vsi so bili tam zakaj prav vsi niso bili kje bil golob?aja on ne mere ker proti kmetijstvu dela zakone ka gnoj nebi smrdel hihihi to pa mu nede uspelo vsak gnoj človeški drek prdec je vedno smrdel pa vedno bo,no to ni samo kmetijski sejem tudi drugih stvari je veliko

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      25.08.2024 ob 12:15 gost

      Januša grozni jebiveter SDS vele pizdek je prišel preverjat svojo tolpo podmladka zdrogiranega. Keri so imeli svoje predvolilne rekvizite iz časa 1990. Vse so že po naftalina smrdeli.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      25.08.2024 ob 18:44 gost

      Si tij, tele grozno, pa ka si nore miši vido!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.