https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Utrinki sobotnega dogajanja na sejmu Agra

25.08.2024 ob 10:00  

V Gornji Radgoni se je včeraj, na razstavišču Pomurskega sejma, začel 62. mednarodi kmetijsko-živilski sejem Agra.

Na sejmu se predstavlja 1720 razstavljavcev iz 35 držav, letošnja država partnerica pa je Bolgarija. Sejem je slavnostno odprla predsednica Državnega zbora, Urška Klakočar Zupančič.

Agra je na več kot 70.000 kvadratnih metrih zunanjih in notranjih površin ponudila številne novosti na področju tehnike, opreme in sredstev za kmetijstvo, gozdarstvo, vinarstvo in živilstvo. Bolgarija se je kot država partnerica predstavila kot tradicionalna pridelovalka eteričnih oljnic ter z inovacijami v živilski industriji. Njihovi predstavniki so na sejmu simbolično posadili drevo dren, ki v bolgarski kulturi simbolizira mladost in svežino.

Slovenska ministrstva na sejmu organizirajo različne dogodke in predstavitve, med drugim ekološko svetovalnico ter strokovne posvete o digitalizaciji v gozdarstvu, podnebnih spremembah in novih evropskih uredbah.

Posebnost letošnjega sejma je paviljon Čebelji svet, ki je namenjen osveščanju o pomembnosti čebel in drugih opraševalcev.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

* Foto: Timi Farkaš

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.08.2024 ob 12:09 gost

      Ni posebnega nič konkretnega. Edino cene ki so spet med oblaki.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.