https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Nedeljski utrip na sejmu Agra

25.08.2024 ob 21:00  

Nedelja na sejmu AGRA: Dan čebelarjev, sekačev in slovenskega podeželja.

Danes se je na sejmu AGRA odvijal pester in dogajanj poln dan, ki je združil ljubitelje narave, čebelarstva, gozdarstva in tradicionalne slovenske kulture. Dogodek je privabil številne obiskovalce, ki so lahko uživali v raznolikem programu, od strokovnih predstavitev do tekmovanj in razstav.

Dan se je začel s slovesnim vseslovenskim srečanjem praporščakov čebelarskih društev, ki je dalo poseben poudarek pomembnosti čebelarstva v Sloveniji. V okviru dogodka so podelili priznanja z 23. Ocenjevanja medu z mednarodno udeležbo in 5. Mednarodnega ocenjevanja medenih pijač. Predsednik Čebelarske zveze Slovenije in Evropske čebelarske zveze, Boštjan Noč, ter predsednik uprave Pomurskega sejma, Janez Erjavec, sta v tem sklopu okronala novo Medeno kraljico Slovenije, Rebeko Medved. Z novo kraljico smo opravili kratek pogovor, v katerem nam je zaupala, da si bo v času svojega mandata prizadevala za še večjo promocijo slovenskega medu in ozaveščanje o pomenu čebel za naš ekosistem.

Strokovni del dneva se je nadaljeval s čebelarskim posvetom, ki je ponudil poglobljen vpogled v aktualna vprašanja čebelarstva. Poseben poudarek je bil namenjen tudi prizadevanjem za ohranitev slovenskih gozdov. Strokovnjaki in lastniki gozdov so predstavili svoja prizadevanja za trajnostno upravljanje z gozdovi in ohranjanje narave, kar je ključno za prihodnost slovenskega prostora. 

V popoldanskem delu so se odvijala tudi tekmovanja, ki so pritegnila številne navdušence. Na 24. državnem sekaškem tekmovanju lastnikov gozdov, ki ga je organiziral Zavod za gozdove Slovenije, smo dobili nove zmagovalce, ki so s svojo spretnostjo in močjo navdušili občinstvo. Prav tako smo spremljali tekmovanje JOHN DEERE v vlečenju vrvi.

Prvo mesto, denarno nagrado, pokal in naziv Najmočnejši slovenski fantje so povlekli Veterani Zgornja Gorenjska. Drugo mesto so potegnili Gamsi in tretje Prekmurski Štrki.

Obiskovalci so lahko spoznali tudi kulturno dediščino Slovenskih goric na njihovem razstavnem prostoru, kjer so izvedeli več o 1. ETNO FSEstivalu, ki bo posvečen ohranjanju in promociji slovenskih etnoloških običajev.

Nedelja na sejmu AGRA je tako postregla z bogatim programom, ki je združil vse od ljubiteljev čebelarstva do gozdarstva, tekmovanj v moči in hitrosti ter tistih, ki jih navdušuje slovenska kulturna dediščina. Dogodek je pokazal, kako pomembno je ohranjati in promovirati slovensko tradicijo ter naravne vire za prihodnje generacije.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

* Foto: Jana Bohar

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.08.2024 ob 7:17 gost

      Sami kmeti keri imajo največ denarja pod palcem. Z vseh strani njim leti denar od Evrope od države za pridelke kere dobijo trikrat plačane itd. So pa največji ja rasi v državi in največje pijavke davkoplačevalske blagajne. Pa da nebo spet da oni pridelujejo hrano ja samo za koga. Za tujce kerim vse prodajo čez slovensko mejo v Sloveniji pa dobivajo vse vrstne subvencije. Tajkuni oligarhi kmetijski kmeteki

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.08.2024 ob 9:08 Alien gost

        To lahko izjavi samo državna pijavka, ki ne pozna kako funkcionira zahodna "demokracija", ki pelje naše kmetijstvo v pogubo.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.08.2024 ob 7:34 aleksander gost

      Kje pa dobi Jansa ka se sprehaja po sejmu

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.08.2024 ob 7:38 smrkci gost

      Sejem ni samo za kmete ampak za vse ljudi,nekateri pač to že 62 leti ne razumejo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.