https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Kakšne bodo nove cene goriv?

26.08.2024 ob 9:50  

Cena naftnih derivatov še vedno upadajo, evro pa se krepi. Če vlada vnovič ne zviša trošarin, bodo cene goriv v torek nižje od dosedanjih.


Vozniki lahko pričakujejo nekoliko nižje cene goriv v prihodnjih dneh. Na podlagi gibanj na svetovnih trgih in vrednosti evra se pričakuje, da bo cena bencina upadla za približno tri cente na liter, medtem ko se bo cena dizla in kurilnega olja znižala za dva centa na liter.

Konkretno to pomeni, da bi cena litra bencina lahko znašala okoli 1,48 evra, medtem ko bi liter dizla stal približno 1,50 evra. Seveda pa je ta napoved veljavna le, če vlada ne bo spet posegla v formulo izračuna reguliranih cen goriv, kar se je že zgodilo v poletnih mesecih.

V minulih mesecih je vlada nekajkrat spremenila formulo za izračun cene goriv. Julija so na primer zvišali trošarine in povečali delež biokomponente v gorivih, kar je vplivalo na končne cene za poorabnike. Zato je napovedovanje prihodnjih cen goriv vedno nekoliko tvegano.

Od aprila do začetka junija je bil dizel cenejši od bencina. To se je v poletnih dneh končalo, na podlagi izračunov pa se pričakuje, da bosta gorivi obdržali distanco približno enega centa in pol.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.