https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Svečano odkrili temeljni kamen za prizidek zdravstvenega doma

Lendava, 26.08.2024 ob 13:00  

Minister za finance Klemen Boštjančič je odkril temeljni kamen za novi prizidek Zdravstvenega doma.


V soboto, 24. avgusta 2024, so v Lendavi ob zdravstvenem domu s simbolnim dejanjem tudi uradno začeli pomembno investicijo, ki bo bistveno prispevala k izboljšanju zdravstvene oskrbe v občini in širši okolici.

Dogodek je s svojo prisotnosjo počastil podpredsednik vlade in minister za finance Klemen Boštjančič, ki je skupaj z direktorico Zdravstvenega doma Lendava Olgo Požgai Horvat ter županom Občine Lendava Janezom Magyarjem svečano odkril temeljni kamen za nov prizidek k Zdravstvenemu domu Lendava.

Nove prostore nameravajo nameniti izvajanju splošne oziroma družinske medicine, zdravstvenemu varstvu žensk, preventivni dejavnosti in zobozdravstveni službi. Uredili pa bodo tudi okolico s primernimi parkirišči in nadstreškom za službena vozila.

Župan občine Lendava Janez Magyar se je v pozdravnem nagovoru zahvalil vsem, ki so prispevali k realizaciji projekta, ter izrazil hvaležnost Vladi Republike Slovenije za zagotovitev sofinancerskih sredstev. 

Minister za finance Klemen Boštjančič je izrazil svoje zadovoljstvo ob pričetku gradnje ter poudaril pomembnost primarne zdravstvene ravni, ki predstavlja prvi stik z zdravstvenim sistemom. »V primeru Lendave ta projekt služi kar sedmim občinam,« je izpostavil minister Boštjančič in izrazil prepričanje, da bodo novi prostori omogočili učinkovito in prijetno delo tako zaposlenim kot tudi bolnikom.

Direktorica Zdravstvenega doma Lendava Olga Požgai Horvat, se je v svojem nagovoru zahvalila vsem, ki so pripomogli k uresničitvi tega pomembnega projekta. Poudarila je, da se zdravstveni dom že vrsto let sooča s prostorsko stisko, zato je novi prizidek nujno potreben za širitev obstoječih programov in storitev. 

Izbrani izvajalec del, podjetje GES d.o.o., bo z deli pričel v prihodnjih dneh. Objekt, ki bo priklopljen na sistem daljinskega ogrevanja z uporabo geotermalne energije, pa bo predvidoma zaključen do konca septembra 2026.

 Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Tomaž Galič

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.08.2024 ob 19:31 L,,endavski nadvojvoda gost

      Evo,Fernandel se je režal na pretege kot pač poslovodja,Olgica pa se je grozno razširila medritasto,niti rikta se ne več za podjetnika,niti barva,sejra ,starjača je zapuščena.Kam vse pademo......

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.