https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Ponedeljkov utrip na sejmu Agra

Gornja Radgona, 26.08.2024 ob 13:58  

Ponedeljek na sejmu AGRA: Dan govedorejcev, živilcev, gastronomije, ekološkega kmetijstva in veterinarjev.

 

Danes se je na sejmu AGRA odvijal pester in dogajanj poln dan, ki je združil ljubitelje gastronomije, ekologije in živali. Dogodek je privabil številne obiskovalce, ki so lahko uživali v raznolikem programu, od strokovnih predstavitev do razstav in tekmovanj.

Dan se je začel z reviji razstavljenih konj in vožnjo s konjsko vprego ter demonstracijo varnega dela z motorno žago. Sledil je pregled aktivnosti MKGP, AVK in varuha odnosov v verigi preskrbe s hrano in predstavitev pomena lokalnih ekoloških živil v gastronomiji in trajnostnem turizmuter okrogla miza z naslovom: Kako zadovoljiti pričakovanje gostov po certificiranih ekoloških živilih? Kje smo in kam gremo?

Prav tako so ocenjevali razstavljene goveje živine s strokovnim komentarjem in podelitev priznanj, potekal je veterinarski posvet, predavanje Izzivi implementacije nove Uredbe EU o proizvodih, ki ne povzročajo krčenja gozdov in živilski posvet. V dvorani 5 je sledila predstavtev Največji slovenski biodinamični kmet z več evropskimi nagradami se predstavi. V permakulturnem centru je bilo sta potekala predavanje in okrogla miza na temo Biotska pestrost in življenje v tleh. Sledilo je še več drugih predavanj in posvetov.

Obiskovalci so lahko poskusili tudi vina z ocenjevanja vin Vino Slovenija Gornja Radgona 2024 s Sanjo Ferjančič, Vinsko kraljico Slovenije 2024. Potekala bo tudi svečana razglasitev rezultatov in podelitev priznanj mednarodnih ocenjevanj v okviru 62. mednarodnega kmetijsko – živilskega sejma AGRA. 

 Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.08.2024 ob 20:10 želar gost

      Ponedeljek na sejmu AGRA: Dan govedorejcev, brez državnih goved, na Skladu kmetijskih zemljišč in gozdov ne vedo kaj bi naj bilo njihivi delo !? Sem osebno preveril .

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.