https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Humanitarnost Krajevne organizacije Rdečega križa Odranci

Odranci, 29.08.2024 ob 6:05  

V Občini Odranci že vrsto let zelo uspešno deluje Krajevna organizacija Rdečega križa Odranci, ki deluje v sklopu Območnega združenja Lendava.

 

Člani organizacije pripravljajo srečanja za starejše občane, se udeležujejo krvodajalskih akcij, med socialno ogrožene občane delijo prehrambene pakete in sodelujejo z drugimi odranskimi društvi. Poleg vseh dejavnosti pa so vešči tudi v kuhanju, saj se z ekipo vsako leto udeležijo občinskega kuhanja ajdove kaše.

V Krajevni organizaciji Rdečega križa imajo postavljene trdne temelje, katere jim je pustila prejšnja predsednica Marija Maroša. Ta duh prostovoljstva pa sedanji člani vestno širijo naprej med občane.

Zdajšnji predsednik Krajevne organizacije Rdečega križa Odranci, Benjamin Balažic, ki ima ob sebi marljive in pridne člane pove, da člani vsakemu radi priskočijo na pomoč. Za svoje občane pa tudi večkrat pripravljajo meritve krvnega tlaka in druga podobne osveščevalne akcije. V začetku septembra pa pripravljajo prvo krvodajalsko akcijo za občane Občine Odranci.

Foto: Jože Žerdin

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.08.2024 ob 6:35 gost

      Smo brez humanosti še sploh sposobni preživeti ! Kaj smo naredili razen, da je enormno naraslo število ranljivih skupin ??

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.08.2024 ob 7:20 gost

      Za vse ne razvitost in napredovanje Slovenije v 33 letih samostojne Slovenije je kriva prva vlada desnih skrajnežev. Z Peterle to načelu pa pomočnikom Janezom Janšo. Ta prva desna vlada je slovenijo usmerila v državo mafije korupcije tajkunstva. Desna vlada prva v Sloveniji je dala moč vsem oligarhom tajkuom lobistom. Zato imajo v primežu ti ščurki paraziti državo slovenijo vse Slovence v primežu svoje mafijske mreže. Vse to so jim pa omogočili v 33 letih samostojne Slovenije stranka SDS in nova Slovenija keri sta vodili prvo slovensko vlado ne razvoja ampak vračanja nazaj v komunizem pod drugim imenom kao demokracija. Drek pa taka demokracija.

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.08.2024 ob 10:05 g.bistrica gost

        7;20........... Zdaj ni desnij in vrag jemle državo to pa nisi napisal .In tej ka zdaj vodijo državo so še te bilij posranci ko je bila prva Peterletova vlada .Zdaj se kradne tak ka se nikoli ni tak kralo .Goloba ste izvolili .Dobro da tudi vi čutite njegove posledice dejanj .

        1 5 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.08.2024 ob 8:36 gost

      Tij pa si pameten !! Lejvi si kak bočkur !

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.08.2024 ob 9:52 desno levi gost

        Ges san tudi lejvi, šli so se, smo se osamosvojitev in niso vedeli kaj in kako hočejo ali pa so vedeli da je namen tudi priti k koritu !

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.