https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kaj se ta vikend dogaja v Pomurju

29.08.2024 ob 19:00  

Tudi ta konec tedna se bodo po Pomurju zvrstili številni dogodki. Za vas smo zbrali nekaj predlogov, kam se lahko odpravite.

Petek, 30. avgust

Sočna vilica

Med 11. in 20. uro lahko udeležite Sočne vilice v Murski Soboti. Za glasbeno doživetje bosta zadolžena Samanta Kunšt & Band.

Zaključek poletja

Na Lokalni Eko Zdravi Tržnici Občine Razkrižje na Šafarskem bo ob 16. uri koncert skupine Prašnati. V primeru slabega vremena bo prireditev v Domu kulture Razkrižje.

Festival ljubezni

Od 17. ure naprej bo na gradu Negova potekal Peninafest. Kot glasbena spremljava bosta nastopila Nika Roger in Boris Šemen, zvečer pa bo potekal akustični koncert v izvedbi Hamo & Tokac. Pestro dogajanje Festivala ljubezni bo nagovarjalo in razvajalo vaše čute.

Otvoritev razstave

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Murska Sobota skupaj z Občino Cankoca od 18. ure naprej, vabi na otvoritev razstave Vojna za samostojno Slovenijo 1991, Osamosvojitvena vojna v Pomurju. 

Literarno - glasbeni dogodek

V Ižakovcih, na Otoku ljubezni bo od 18. ure naprej potekal Literarno - glasbeni dogodek z naslovom Pisatelji in reke Na valovih besed in glasbe - Mura 2024. 

Dalmatinski večer

Od 20. ure naprej v šotoru na Cankovi bo potekal Dalmatinski večer, ki ga prireja Turistično društvo Cankova. Nastopil bo Duje Stanišić. 

Soboško poletje 2024

Na Trgu kulture bo ob 20. uri nastopil moški pevski kvintet Aeternum, ki prihaja iz občine Črenšovci. Vodita jih prijateljska energija in preprosto geslo: ob prepevanju se sproščeno zabavati in obenem resno ustvarjati ter pustiti prijeten vtis na poslušalca. 

 

Poleti v Lendavo: Maja Keuc

Ob 20. uri bo v Gledališki in koncertni dvorani Lendava nastopila Maja Keuc. Njen novi album, ki nosi naslov Sončnice, razkriva njeno igrivo lahkotnost, pozitivno energijo in globoko refleksijo, ki je plod njenih bogatih življenjskih izkušenj. 

Klubska radenska rock fešta

V Račkem vrhu bo ob 21. uri nastopil Peter Lovšin na klubski radenski rock fešti. 

Sobota, 31. avgust

Mini olimpijada

V športnem centru v Predanovcih bo med 9. in 12. uro potekala Mini olimpijada. Ob koncu programa za udeležence med 4. in 15. letom starosti pripravljajo novo presenečenje. 

Festival Vinarium: Lendavska trgatev 

V Lendavi se ob 11. uri začenja že tradicionalna etnološko-kulinarična prireditev, ki je praznik vinogradnikov - Lendavska trgatev. Tradicionalna povorka skozi staro mestno jedro s predstavitvijo običajev, opravil in noš je prava paša za oči, kulturna dediščina v pesmi in plesu očara ljubitelje folklore, ne manjka pa tudi animacije za otroke in zabave pozno v noč. Za glasbo bo skrbela skupina Plamen, za večerni koncert pa Grupa Vigor. 

7. Tekmovanje v kuhanju bograča

Od 13. ure naprej se pri vaškem domu v Pordašincih udeležite 7. tekmovanja v kuhanju bograča.

100 letnica delovanja Prostovoljno gasilskega društva Šalovci

Ob 100 letnici Prostovoljnega gasilskega društva Šalovci se bo od 17. ure naprej odvijala svečana prireditev na prireditvenem prostoru Volčin v Šalovcih. Zvečer pa bo obiskovalce zabavala skupina Vrhovi.

24. Občinski praznik Občine Tišina in 130. obletnica Prostovoljnega gasilskega društva Vanča vas

Pri gasilskem domu v Vanča vasi bo ob 17. uri potekala osrednja slovesnost ob Občinskem prazniku Občine Tišina in 130. obletnici PGD Vanča vas. Sledila bo zabava z ansamblom Poskočni muzikanti. 

Nočno gasilsko tekmovanje za 14. Pokal JKP Püngrad

s pričetkom ob 19. uri za starejše gasilce in ob 21. uri za člane in članice na igrišču ŠD Bodonci v Bodoncih se bo pričelo nočno gasilsko tekmovanje za 14. Pokal JKP Püngrad in finale letne lige 2024. Za zabavo in ples bo poskrbela skupina Prestiž.

Nedelja, 1. september

Pohod po graščakovi poti

Skupinski start bo pred Info pisarno v Radovcih ob 9. uri. Proga je dolga približno 13 km. Na končni postaji vas čaka tudi topla malica.

SRT MS Avto show

V Boračevi se bo od 10. ure naprej odvijal Avto show, kjer bodo ocenjevali vozila. Potekala bodo tudi tekmovanja in zabavne igre. Na koncu bo sledila podelitev. 

Glasbeno doživetje pod krošnjami

V Beltincih se ob 16. uri obeta nepozaben glasbeni popoldan – koncert Prifarskih muzikantov s predskupino Divji muzikanti.

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na urednistvo@pomurec.com.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.08.2024 ob 7:00 gost

      Res pestro dogajanje. Kerega se pa najbolj veselijo javni uslužbenci kajti v petek se pisarne ob 10 zapirajo za stranke. Ker se začne čaga za najbolj plačane delavce v državi.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.