https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Gasilsko društvo Velika Polana mladim predstavilo gasilstvo

Velika Polana, 01.09.2024 ob 16:00  

Prostovoljno gasilsko društvo Velika Polana je pri gasilskem domu v Veliki Polani v sodelovanju z društvom ŠTRK Velika Polana pripravilo gasilski dan za mlade, ki jih veseli gasilstvo in so že aktivni v PGD Velika Polana in sosednjih gasilskih društvih. 


To je bila organizirana poletna šola za otroke, kjer so jim gasilci PGD Velika Polana pokazali gasilska vozila in orodje ter opremo, ki jih uporabljajo pri intervencijah. Seznanili so jih z njihovim družbeno pomembnim delom ter jih motivirali za poklic ali prostovoljstvo v gasilstvu. Gasilci so jim prikazali tri gasilska vozila, opremo in gašenje z vodnim topom. 

Pri gasilskem domu v Veliki Polani so pripravili gasilske vodne vaje. Pri čistilni napravi v Veliki Polani so gasilci zakurili požar v naravi in mladi so se z gasilskimi vozili odpeljali na kraj začetnega požara. Mladi so videli kako se pravilno in strokovno pristopi h gašenju požara v naravi, ali morda kje drugje.

Prav gotovo so mladi s polanskimi gasilci doživeli lep in nepozaben dan, pri čemer so videli in se veliko naučili od gasilcev operativcev. 

Foto: Jože Žerdin

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.