https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Tudi v Pomurju opozarjajo na varnost otrok v prometu

Bakovci, 30.08.2024 ob 12:50  

Pred vrati je novo šolsko leto. Otroci se bodo ponovno vrnili v šolske klopi in na šolske poti. AMZS že deveto leto zapored s kampanjo Še 365 dni! izpostavlja pomen varnosti najmlajših udeležencev v prometu vse leto in ne le ob začetku pouka. Maskoti Avto-moto zveze Slovenije Anja in Marko sta obiskali Bakovce, kjer sta voznike opozarjali na bližajoči se začetek šolskega leta.


Kampanja AMZS Še 365 dni! v sodelovanju z avto-moto društvi in klubi ter s Policijo in ob podpori Zavarovalnice Sava že deveto leto zapored voznike v dneh pred začetkom pouka opominja, da se otroci vračajo na šolske poti in da morajo vozniki paziti na otroke na cestah vse leto. Otroci so ena najbolj ranljivih skupin udeležencev v prometu, zato Avto-moto zveza Slovenije vsako leto organizira različne aktivnosti, ki pomagajo zmanjšati število prometnih nesreč, v katerih so udeleženi otroci.

Kampanja se je uradno začela z dogodkom v Kranju, v enoti Kranjskih vrtcev Janina, na katerem je AMZS v sodelovanju z AMD Kranj, Policijo in Mestno občino Kranj predstavil aktivnosti pred začetkom novega šolskega leta. Poudarili so pomen varne vrnitve na šolske poti po počitnicah, pri čemer je cilj zagotoviti varnost otrok v prometu skozi vse dni v letu. Policisti so skupaj z otroki iz vrtca predstavili tudi varno pot v šolo.

Včeraj sta maskoti Anja in Marko obiskali Ljutomer, danes navsezgodaj zjutraj pa sta se ustavili v Bakovcih, kjer sta mimoidočim in voznikom sporočali, da je treba biti pri vožnji še posebej previden, saj se na ceste vračajo otroci. Akciji se v Bakovcih pridružuje Avto moto društvo Štefan Kovač Murska Sobota.

»Lokalna avto-moto društva se prijavijo na razpis in izberejo šolo, kjer bodo izvedli akcijo, s katero opozarjamo voznike na povečano prisotnost otrok na cestah pred začetkom šolskega leta,« je dejal Tomaž Trajbarič, vodja policijskega okoliša ter predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v Mestni občini Murska Sobota ter poudaril pomen aktivnosti, ki jih že vrsto let izvajajo v sodelovanju z Avto-moto zvezo Slovenije.

Jožica Lukač, ravnateljica Osnovne šole Bakovci, je poudarila pomen ozaveščanja o varnosti najmlajših v prometu, saj so prav oni najbolj ranljivi in starše pozvala, naj razmislijo o tem, da svoje otroke v šolo pospremijo peš ali s kolesom, kar lahko izkoristijo tudi kot jutranjo rekreacijo.

Z akcijo Avto-moto zveza Slovenije želi doseči, da bi se vsi udeleženci v prometu zavedali svoje odgovornosti pri zagotavljanju varnosti otrok. S sodelovanjem z lokalnimi avto-moto društvi, klubi in policijo si prizadevajo, da bi slovenske ceste postale varnejše za najmlajše in najbolj ranljive udeležence v prometu

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.08.2024 ob 16:52 gost

      En teden v začetku šolskega leta so vsi na položajaj. Potem jih pa Mal briga kako se odvija promet okoli šol. Tudi starša bi morali prebrani ti da vozijo kazat svoje velike avtomobile in se gužvajo okoli šol kot da je vse njihovo. In to so najbolj nadležni starši iz oddaljenosti do šole 100 ali 50 metrov. Samo da se vidi njihova avtomobilska ladja.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.