https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Soboški kotiček bo z murali polepšala umetnica Petja Kolenko

01.09.2024 ob 8:30  

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota je iskal grafitarje, ki bi polepšali skrite mestne kotičke. Zdaj je znano, kdo bo poskrbel za grafit na Bakovski ulici v Murski Soboti. 

Kot smo pisali že pred časom, sta Mestna občina Murska Sobota in navijaška skupina Black Gringos sporočili, da so v Murski Soboti začeli odstranjevanje različnih grafitov. Akcija je sprožila kup lepih odzivov, saj so zapisali tudi, da bodo neprimerno porisane površine nadomestili z novimi grafiti. Po razpisanem natečaju Oživimo skrite mestne kotičke, so izbirali predloge umetnikov, ki bi popestrili izbrane kotičke Murske Sobote. Za grafitarsko oživitev notranjosti podhoda ob parkirišču na Bakovski ulici so izbrali mlado likovno pedagoginjo in vizualno umetnico, ki prihaja iz Ljutomera.

 

Petja Kolenko je umetnica, ki se ukvarja in predstavlja predvsem s stripovsko, ulično in sodobno umetnostjo. Prireja različne delavnice po Sloveniji in preko meja, tako za odrasle kot za otroke, in je tudi sicer aktivna na številnih področjih kulture in likovne ustvarjalnosti. Blizu pa so ji tudi stenske poslikave oz. murali, v odličnih rokah. 

Foto: Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, arhiv Pomurca.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.