https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Tuj državljan prevažal šest državljanov Turčije

30.08.2024 ob 6:57  

Pomurski policisti so v preteklem dnevu obravnavali sedem kaznivih dejanja, nedovoljen prehod čez državno mejo, dve kršitvi javnega reda in miru, dve prometni nesreči z lahko telesno poškodbo, dve prometni nesreči v katerih je nastala materialna škoda, dve povoženji divjadi, zaseg osebnega avtomobila. 

Na področju kriminilatitete so obravnavali dve kaznivi dejanji tatvine, dve kaznivi dejanji goljufije, dve kaznivi dejanji poškodovanja tuje stvari in vlom v stanovanjsko hišo.

Javni red in mir je bil kršen  v zasebnem prostoru in na javnem kraju. Kršitelja sta se ob intervenciji policistov pomirila. in prenehala s kršitvami. 

 

Policisti PP Ljutomer so v naselju Stara Nova vas zaustavili voznika osebnega avtomobila, ki je bil tuj državljan in je v vozilu prevažal šest državljanov Turčije, ki so na nedovoljen način vstopili v Republiko Slovenijo. Državljani Turčije so zaprosili za mednarodno zaščito. Zoper voznika osebenega avtomobila bo podana kazenska ovadba zaradi prepovedanega prehajanja meje.

Policisti so v Murski Soboti vozniku, ki za vožnjo osebnega avtomobila ni posedoval veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli osebni avtomobil.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Gornja Radgona. 

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.