https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Lendavska trgatev privabila množico obiskovalcev

Lendava, 31.08.2024 ob 15:55  

V okviru Festivala Vinarium je danes, 31. avgusta, v Lendavi potekala "Lendavska trgatev." Tradicionalna etnološko – kulinarična prireditev je praznik vinogradnikov, ki prepriča s pestrim celodnevnim programom, katerega del je bila tudi tradicionalna povorka, ki je potekala skozi staro mestno jedro, na kateri je sodelovalo skupno 40 ekip, s kar 700 udeleženci.


Dopoldanska povorka je potekala v krasnem vremenu in ponovno napolnila lendavsko staro mestno jedro. Med skupinami niso manjkale skupine vinskih vitezov, mažoretke, glasbeniki ter seveda vozovi, ki so v nekaj manj kot uri in pol trajajočem mimohodu skozi mestno jedro predstavili tradicionalna opravila, običaje, noše ter kulturno dediščino Hrvaške, Srbije, Madžarske in Slovenije. 

Festival Vinarium je v lendavsko središče v teh dneh privabil veliko število ljudi. Zelo lepo obiskani so bili ob dveh glavnih dogodkih, Bogračfestu in Lendavski trgatvi, tudi etno večeri na Letnem odru Gledališke in koncertne dvorane, na katerih so se s kulturnim programom in kulinaričnimi dobrotami predstavili predstavniki Hrvaške, Madžarske, Srbije, romov in Slovenije.

Številni obiskovalci Lendavske trgatve so ob dogajanju v mestnem jedru obiskali tudi razgledni stolp Vinarium Lendava, do katerega so se lahko odpeljali tudi z vlakcem.  

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Timi Farkaš

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.08.2024 ob 16:21 Roža gost

      Žurka jurka da te kap🥰🤩🥵

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.08.2024 ob 16:22 Roža gost

      Žurka jurka da te kap🥰🤩🥵

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.08.2024 ob 21:33 123 gost

      Kot bi gledal neke zakotne Rome

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.