https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Olimpija povsem nadkrilila Muro

1.9.2024  

V 7. krogu Prve lige Telemach sta se v Stožicah pomerili ekipi Olimpija Ljubljana in NŠ Mura. Tekma se je končala z rezultatom 4:0.


Olimpija Ljubljana - NŠ Mura 4:0 (0:0)

(Florucz v 52. min, Pinto v 78. min in 84. min, Kojić v 87. min)

Začetna enajsterica Olimpija Ljubljana: Vidovšek, Sualehe (od 77. Lasickas), Ristić, Ratnik, Silva, Agba, Doffo, Brest (od 65. Kojić), Lucas (od 77. Durdov), Thalisson (od 65. Pinto), Florucz.

Začetna enajsterica NŠ Mura: Raduha, Pucko, Sadriu, Cipot, Proleta, Ščernjavič (od 62. Strajnar), Kurtović (od 74. Jovičević), Maruško, Nuhanović (od 85. Turudija), Vizinger (od 85. Kurež), Maroša (od 62. Spiridonović).

Nogometaši Olimpije so po veličastni zmagi na povratni tekmi za drugi zaporedni nastop v konferenčni ligi proti Rijeki tri dni kasneje skočili še na vrh prvenstvene lestvice.

Na koncu visoka zmaga proti Muri je četrta Olimpije v prvenstvu, ob treh remijih pa so po sedmih tekmah varovanci Victorja Sancheza še neporaženi. Za črno-bele je bil to tretji poraz, ob tem imajo prav tako štiri zmage in so zdaj na petem mestu.

Ljubljančani so imeli več od igre, a pretirano nevarni sprva niso bili. Raul Florucz je v šesti minuti z desne in 11. z leve strani ogrel dlani Florijana Raduhe, v 16. minuti pa je z glavo zgrešil Marko Ristić.

Od daleč sta poskusila Peter Agba v 21. in David Sualehe v 23. minuti, vmes pa je iz mrtvega kota po preigravanju in poskusu podaje skorajda Raduho presenetil Florucz, a s pomočjo Murinega vratarja zadel vratnico.

V nadaljevanju se je dogajanje na zelenici malce umirilo, omembe vreden je bil še poskus z glavo Pedra Lucasa v 35. minuti in skorajšnji avtogol po strelu Florucza, ko je žoga po slabem strelu zadela Kaia Cipota in za las končala prek vrat.

Najlepšo priložnost za domače vodstvo je imel tik pred koncem prvega polčasa Pedro Lucas, ki je po podaji Sualeha meril malenkost mimo desne vratnice Murinih vrat.

V 52. minuti pa je Olimpija le kronala terensko premoč. Po dolgi podaji Ristića je Florucz sam stekel proti Raduhi in žogo prek njega poslal v mrežo za prvi gol v tej sezoni državnega prvenstva.

Prav Florucz je v 56. minuti izzval obrambo Raduhe, ki je po močnem strelu z roba kazenskega prostora nekoliko z desne žogo poslal čez svoja vrata. Po posledičnem kotu je Lucas še enkrat poskusil z glavo, a je Raduha vnovič lepo posredoval.

V 64. minuti so muraši prvič sprožili strel proti vratom Olimpije, rezervist Srđan Spiridonović je iz velike razdalje le ogrel do takrat neopaznega domačega vratarja Matevža Vidovška.

Matic Maruško je v 72. in 76. minuti slabo streljal od daleč, na drugi strani pa je podobno storil tudi Agba v 78.

Olimpija je zmago potrdila v 79. minuti, ko je imel po podaji najboljšega posameznika tekme Florucza v osrčju kazenskega prostora rezervist Diogo Pinto dovolj časa, da je ustavil žogo, nato pa jo še poslal mimo nemočnega Raduhe.

Pinto je nato udaril še enkrat, ko je prišel do odbite žoge in z roba kazenskega prostora malce z desne neubranljivo zadel v desni zgornji kot Murinih vrat. To je bil Portugalčev tretji zadetek v državnem prvenstvu.

Soboški zasedbi se je še naprej vse podiralo. V 88. minuti je iz zahtevnega kota rezervist Dino Kojić zadel skozi noge nepozornega Raduhe in postavil končni izid.

Po reprezentančnem premoru bo Olimpija v soboto, 14. septembra gostovala pri Kalcerju Radomljam, Mura pa bo isti dan gostila Primorje.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.09.2024 ob 1:49 prdec gost

      Ge san pravo ka de mura fasivala najmenje za tri gole

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.09.2024 ob 4:09 gost gost

      TERAJ BANDO SRAMOTA ŠALJA PELAJ SI JE KA KOPUJETE PA NE VEJ KA JE BALUN TRENIRATI DOMA NEJ PA PO PREKMURJI PA PO KAVICAH

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.09.2024 ob 6:41 PRAVI GRINGOS gost

      Naša realnost. Imamo še puno točk za to slabo kvaliteto ekipe. Imamo srečo ka sta 2 ali 3 ekipe slabše. Pa tudi nega interesa za ta nogomet. Zakaj bi šel gledat to muko če je pa na TV toliko vrhunskih tekem.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.09.2024 ob 7:38 Geza Mezga gost

      Kaj pa ste drugega pričakovali od usranih beton mešalcev?????

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.09.2024 ob 7:38 Geza Mezga gost

      Kaj pa ste drugega pričakovali od usranih beton mešalcev?????

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.09.2024 ob 7:53 gost

      Mura iz Murske

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.09.2024 ob 19:06 gost

        Kaj to? Napisal si pridevnik, kaj pa samostalnik? Si mislil napisati Murske šume, ali kaj drugega..? Odloči se kaj želiš sporočiti.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      02.09.2024 ob 19:53 gost

      Mura nede višje prišla na lestvici stem trenerjem šesto ali sedmo mesto

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      02.09.2024 ob 20:47 Aha gost

      Olimpija trije Goldman ratnik pa Konjic ostalo imena ka komaj prebereš,Mura se pač bori z tem ka ima,nafti ste eni očitali ka Vogrsko klub čigav pa je Olimpija? Z dvema Slovencema pa enim na ič, Mura ni tak slaba Olimpija pač tu iztopa pa nekaj Celje pa nestabilen Maribor tem je težko brez sreče pararirati

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.