https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Prleški študenti poskrbeli za odlično izkoriščen frejcejt

Ljutomer, 02.09.2024 ob 19:30  

Ljutomer je zahvaljujoč Prleškemu študentskemu klubu ta konec tedna deloval z mladimi in za mlade. Organizirali so namreč FREJCEJT FEST - dogodek, katerega namen je bil omogočiti pestro dogajanje za ljubitelje športa, kulture, kulinarike in zabave, ter zagotoviti, da svoj frej cejt čim bolje izkoristijo.  


V četrtek, 29. avgusta, so se v atriju Mestne hiše podružili in zabavali z igro Activity. Za za sproščeno vzdušje in veliko smeha je poskrbela pantomima.

Po tekmovanju v družabnih igrah pa je sledilo potopisno predavanje o Tanzaniji. Zanimiva predstavitev vzhodnoafriške obmorske države je pritegnila veliko zanimanja ljubiteljev potovanj, ki so z velikim zanimanjem poslušali dogodivščine treh prijateljic, ki so se lanskega septembra odpravile na nepozabno doživetje. Zbranim so opredstavile zanimivo izkušnjo iz poti, ki je ne bodo nikoli pozabile. 

Petkovo popoldne in večer pa so najprej ustvarjalno preživeli pred platnom in vinom. Delavnico, na kateri so izdelovali izdelke iz kolaža, je vodila mlada umetnica Petja Kolenko, likovna pedagoginja,ob tem pa so se razvajali še z vinom vinarstva Kovačič. 

 Sledil je Pub kviz, ki je iz tekmovalcev izvabil nekaj tekmovalnega duha, zamišljenih pogledov in smeha, nato pa ogled slovenskega filma. Pod zvezdnatim nebom so si ogledali letošnji prvenec slovenskega režiserja in znanega tiktokerja, Žige Kukoviča.  

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.09.2024 ob 19:43 Prlekus gost

      Frejcejt???🤮 Prleki gučimo ”frajcajt”!!!😁

      17 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.09.2024 ob 19:45 gost

      Najgrše babe, so potetoverane babe! Fuuuj…

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.09.2024 ob 21:10 Prlek gost

      V Atriju mestne hiše,bi se moglo več dogajati, poezija in vino, zdaj psk .... Bravo.

      11 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.09.2024 ob 21:14 aleluja gost

      Ja bi se moglo,ena zmesana baba iz trga,ki jo že vsi poznamo,pa ima psihične težave,če cuje muziko.

      14 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.09.2024 ob 21:16 Masà gost

      Več koncertov v Atrij!!! Super je blo

      12 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.09.2024 ob 21:23 Mark gost

      Atrij je super intimen plac.super je bilo,več takih dogajanj vsaj v poletnem času bi bilo dobrodoslih

      13 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.09.2024 ob 12:16 ena zmešana baba gost

      Pozdravljen Aleluja, torej ti si tisti, ki širiš laži. Muzika ni problem, če pa misliš, da je 102 decibela normalno, pa rabiš malo empatije. Če nekdo na glas pove, kar si drugi mislijo, pa je takoj zmešan. Pa, če že moraš žaliti, se vsaj podpiši. Ta dogodek je bil kulturen in bilo nobenih problemov, zato nehaj lagati. Pa lep pozdrav.

      8 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.09.2024 ob 12:35 Malo se razmin na muziko… gost

        Se strinjam. Na frankfurtskem sejmu glasbene opreme, kjer predstavljajo med drugim tudi najnovejše dosežke glede ozvočitev, je na zunanjem prostoru jakost zvoka omejena na 95 decibelov. Če kateri od razstavljalcev (pa so to svetovno znana imena) prekorači omejitev, sledi drastična kazen. Naslednji prekršek je kaznovan z ”pakiraj opremo in adijo”. Tudi. na vseh vaških veselicah je zelo velik problem jakost zvoka. Ampak, dokler ne bo kazni, se bo to teroriziranje nadaljevalo. Očitno skupine s preglasno glasbo, skrivajo nekvalitetno izvedbo. Še posebej so kritični tudi One man bandi (predvajalci midi file-ov in mp3-jev). Ti so sposobni pokvariti še tako prijetno druženje, saj mislijo, da so ljudje tam zaradi njih in ne obratno. Vsekakor je Atrij lepo prizorišče, vendar samo za določeno zvrst glasbe in ne za nabijanje. Popolnoma podpiram ”eno zmešano babo” (pa nisem iz Ljutomera)

        9 11 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      03.09.2024 ob 12:49 hahahaa gost

      ocitno je res samo ena zmesana baba? se je takoj nejsla? hahahahhahahahahahahahahhahahahahahah, odseli se vun z lotmerka, ka de mir!

      10 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      03.09.2024 ob 13:01 Matej gost

      Atrij je čudovit prostor, kjer se lahko dogaja kultura in pravilno je tak. Komu pa pač gre vse na živce, pa ni za center mesta. Naj se dogajajo stvari, saj je Ljutomer tako nazadoval in pravilno, da se atrij mestne hiše oživi, kot nekoč, ko so bili majhni koncerti , ki jih je prirejal se štakratni Radio maxi

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      03.09.2024 ob 13:05 ena zmešana baba gost

      To si ti misliš, da sem sama. Če se bom odselila, se bom sama odločila. Drugače pa malo kulturnega obnašanja ti ne bi škodilo, pa pazi na obrekovanje. Malo te imam na sumu kdo si, ker sem že z več strani slišala, da me obrekuješ. Sicer si pa vedno bil nesramen.

      10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      03.09.2024 ob 13:19 Prlek gost

      kak se ji sploh do ukvarjati s tem? kdo ima prav in kdo ne? Trg je zato, da se nekaj dogaja in živi in praf je tak. Skoz ena in ista oseba drek meša

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.