https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Slovesen začetek za prvošolce v Lendavi

03.09.2024 ob 11:19  

Včerajšnji prvi šolski dan je bil poseben mejnik za prvošolce po vsej državi, ko so s ponosom in rahlo vznemirjenostjo prvič stopili za šolske klopi. Ta pomemben trenutek je zaznamoval začetek njihove izobraževalne poti, ki jo bodo skupaj z učitelji in starši soustvarjali v prihodnjih letih. Ob tej priložnosti so tudi v Občini Lendava pripravili posebne slovesne sprejeme.

Občina Lendava je včeraj z velikim veseljem in ponosom sprejela prvošolce ob začetku novega šolskega leta. Na slovesnih sprejemih pa so se jim pridružili tudi župan Janez Magyar, podžupana Andrej Matjašec in Mihael Šooš.

 

Župan je nagovoril prvošolce na Dvojezični osnovni šoli l Lendava in Dvojezični osnovni šoli ll Lendava, kjer je izpostavil pomen radovednosti in ustvarjalnosti v šolskih klopeh, podžupana pa sta obiskala Osnovno polo Miška Kranjca Velika Polana in Dvojezično osnovno šolo Genterovci.

Tudi letos bo Občina Lendava prispevala k varnejšemu začetku šolskega leta, saj bo pokrila stroške nezgodnega zavarovanja za vse prvošolce. Poleg tega so družine prvošolcev letos prvič prejele enkratno denarno pomoč za lažji začetek šolskega leta, ki jo lahko upravičenci uveljavijo do konca novembra, če tega še niso storili.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Duško Benin, DOŠ Genterovci in Občina Lendava

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.