https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Bliža se dobrodelna kolesarska akcija "Kilometri za življenje 2024"

09.09.2024 ob 11:30  

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje OE Murska Sobota tudi letos organizirajo dobrodelno kolesarsko akcijo "Kilometri za življenje". Gre za aktivnost, ki se izvaja v sklopu mednarodne akcije "Prekolesarimo svet", kjer so udeleženci lani skupaj prekolesarili kar 94.929,42 kilometra.

Akcija se izvaja z namenom ozaveščanja o pomenu skrbi za duševno zdravje in s ciljem preprečevanja samomorov v Pomurju. Hkrati pa organizatorji želijo prebivalce pomurske regije spodbuditi k večji telesni dejavnosti, gibanju in povezovanju, ki pozitivno vplivajo in krepijo duševno in telesno zdravje.

Aktivnost bo potekala od 10. septembra, ko obeležujemo svetovni dan preprečevanja samomorov do 10. oktobra 2024, ko praznujemo svetovni dan duševnega zdravja.

V dobrodelni akciji lahko sodelujejo kolesarji vseh starosti, in sicer tako s kolesarjenjem v naravi kot na sobnem kolesu. Prevoženo število kilometrov in foto utrinke lahko posredujete na e-naslov kilometrizazivljenje@gmail.com ali sporočite preko Facebook strani Kilometri za življenje. Na Facebook strani in Instagram profilu bodo prejete fotografije tudi objavili, fotografije z največ všečki pa tudi nagradili s praktičnimi nagradami.

V znak podpore dobrodelni kolesarski akciji lahko kolesarji označijo objave na socialnih omrežjih s #kilometrizazivljenje @kilometrizazivljenje in s tem spodbudijo h kolesarjenju tudi svoje prijatelje.

Foto: arhiv Pomurec

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.