https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Zahvalni dan slepih in slabovidnih v Kančevcih

Kančevci, 09.09.2024 ob 9:00  

V soboto, 31. avgusta, so se v Domu duhovnosti na Goričkem zbrali slepi in slabovidni ter njihovi spremljevalci iz vse Slovenije. 180 hvaležnih src se je prišlo Bogu zahvalit za vse, kar prejemajo iz njegovih rok, pa tudi za številne dobrotnike in prijatelje, ki jim stojijo ob strani v vsakdanjem življenju.

Srečanje je finančno podprla Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije. Pri organizaciji dogodka je sodelovalo Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih iz Murske Sobote, v imenu katerega je zbrane pozdravil predsednik Vojko Prosen. Zahvalil se je vsem, ki ljudem z okvaro vida tako ali drugače stojijo ob strani.

Člani omenjenega društva in društva slepih iz Ptuja pa so dogodek pospremili s petjem in sodelovanjem pri bogoslužju. Letošnji zahvalni dan je bil že petnajsti po vrsti, a prvi, ki so ga skupaj oblikovali duhovniki in verniki katoliške, evangeličanske in binkoštne Cerkve. Sveto mašo, ki je bila v župnijski cerkvi v Kančevcih je daroval župnik iz župnije Odranci Lojze Kozar mlajši, ki je udeležencem v posebnem nagovoru predstavil tudi svetniškega kandidata Lojzeta Kozarja. Pri ekumenskem bogoslužju pa so sodelovali in zbrane nagovorili tudi evangeličanski duhovnik Mitja Andrejek in pastorja Binkoštne Cerkve Mitja Škalič in Andrej Bojnec.

Posebnega blagoslova so bili deležni tudi štirinožni prijatelji, psi vodiči, ki slepim in slabovidnim pomagajo premagovati vsakdanje izzive. Zahvalno romanje, ki je le ena od mnogih dejavnosti v okviru pastorale slepih in slabovidnih, je izzvenelo v prijateljskem vzdušju in se zaključilo z obljubo, da se prihodnje leto spet srečajo.

Foto: osebni arhiv Franc Pungertnik

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.