https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Srečanje starejših občanov in zakonskih jubilantov v Križevcih

Križevci pri Ljutomeru, 05.09.2024 ob 11:00  

Ob letošnjem 26. občinskem prazniku občine Križevci pri Ljutomeru so v torek, 3. septembra, v vaškem jedru v Križevcih pri Ljutomeru, priredili srečanje starejših občanov in zakonskih jubilantov.

Srečanje starejših občanov in zakonskih jubilantov je v organizaciji Občine Križevci pri Ljutomeru in Društva upokojencev Križevci pozdravilo več kot 230 starejših občanov. Zbrane sta pozdravila župan občine Branko Slavinec in župnik Štefan Vinkovič.

Srečanja so se udeležili tudi zakonci, ki so v tem letu obeležili zlato ali celo biserno poroko. Za vse zbrane so pripravili zanimiv kulturni program, ki sta ga obogatila člana Kulturnega društva Križevci, Anej Cof in Manca Sučec. Za glasbeni del pa sta poskrbela Maja in Vlado Kavničan.

V društvu upokojencev se vsako leto spomnijo na zakonske jubilante, ki v tekočem letu praznujejo okrogle obletnice porok. Letos so se sprejema in podelitve plaket udeležili štirje zakonskih jubilanti, ki so poročeni 50 let in praznujejo zlato poroko in trije zakonski pari, ki so poročeni 60 let in letos praznujejo biserno poroko. Branko Slavinec, župan Občine Križevci pri Ljutomeru in Milica Hamler, predsednica Društva upokojencev Križevci sta vsem plakete podelila in čestitala ob pomembnem jubileju. 

Posebej so se spomnili na najstarejše občane občine in župnije, ki so jim priložnosti podarili majhno pozornost. Srečanja sta se udeležila najstarejši občan, 92-letni Stanislav Marinič iz Logarovcev, in najstarejša občanka, 92-letna Ljudmila Vidmar iz Bučečovcev.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Jože Žerdin

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.09.2024 ob 20:47 Bunčančan gost

      V Križevcih žurka na žurko, v Veržeji pa župan prosi za prispevke, ka de lehko Miholovo organizera!?!🤮 Zlo na knap jin more iti, ka prosjačijo. Če nega penez, pač nede Miholovega!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.09.2024 ob 22:48 gost

        Jbg, župnika treba pločati, ka de žegna narodne noše😂😂😂! Pod Petovaron se je ne prosilo naokoli🤪

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.