https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kaj se ta vikend dogaja v Pomurju

05.09.2024 ob 18:00  

Tudi ta konec tedna se bodo po Pomurju zvrstili številni dogodki. Mogoče se med predlogi najde tudi kaj za vas ...


Petek, 6. september

Zlata žila in DJ Xenia v Križevcih

Občina Križevci in PGD Vučja vas vabijo na 26. Občinski praznik Občine Križevci, ki bo v petek in soboto. V petek se jim bo v vaškem jedru, ob 20. uri, pridružila skupina Zlata žila, nato pa bo nastopila DJ Xenia.

Večer pod zvezdami v Kavarni Platana

V Kavarni platana, pri Gradu, nadaljujejo z glasbenimi večeri. Tokrat bosta ob 19. uri nastopili Polonca in Klavdija, ki svojo glasbeno zgodbo pišeta že dve desetletji.

Sobota, 7. september

Festival prekmurske šunke in prekmurske gibanice

Festivalsko dogajanje v središču Murske Sobote se bo začelo ob 10. uri in trajalo vse do 22. ure. Ob celodnevni kulinarični ponudbi, bodo na stojnicah na voljo najrazličnejši izdelki tradicionalnih obrti, poskrbljeno pa bo tudi za glasbeni program. Na dogodku bodo nastopili Marko Banda, Folklorna skupina KUD Beltinci, Vokalna skupina Irmice, učenci Glasbene šole Beltinci, Folklorna skupina KUD Šalovci, Lukas in Lara Gumilar, Romano Glauso ter skupina KAT & The DEDO’s.

Prleška kühja

Od 16. ure naprej bo na Glavnem trgu v Ljutomeru pestro. Pripravljajo kulinarični dogodek, na katerem bosta med drugimi lokalnimi ponudniki hrane in pijače, kuhali tudi Klara Šmigoc in Julija Bukvič, tekmovalki letošnjega Masterchefa. Poskrbljeno bo tudi za glasbeno spremljavo, a nastopajočih še niso razkrili. 

Dobrodelni "Dober den pri Mali Nedli 2024" 

"Dober den pri Mali Nedli 2024" je dogodek, ki se bo v Mali Nedelji začel ob 14.00 uri s prihodom praporščakov. Pripravljajo pestro dogajanje, brezplačni lovski bograč in zabavni program. Nastopili bodo Iskrivi muzikanti, harmonikarski orkester, folklorna skupina, po 19. uri pa sledijo še Ansambel takt, Duo Maguša, Slovenjegoriški muzikanti in Domen Kumer. Vsa zbrana sredstva bodo namenili za zdravljenje triletnega fantka Bineta. 

Tarapana band pri Vinariumu v Lendavi

Vinarium Lendava ob svojem 9. rojstnem dnevu vabi na slovesnost in glasbeno zabavni program pod velikim šotorom. Ob 13. uri bodo pričeli z uradnim programom, nato pa bo ob 14. uri nastopil Frano Pehar in Tarapana band ter gost presenečenja. Poskrbeli bodo tudi za program za najmlajše, ki bo pod krošnjami pri stolpu Vinarium. Od 10. ure naprej bodo na voljo napihljiva igrala, od 13. ure pa tudi animacije, poslikava obraza, likovno-ustvarjalne delavnice in posebni otroški kotiček.

Dobrodelni MOPED Tur de Mur 2024

Letošnje srečanje mopedistov bo dobrodelno, saj zbirajo sredstva za petletno Karolino, ki potrebuje gensko zdravilo za redko bolezen. Ob 9. uri bo zbror pred Zadružnim domom Cven, nato pa sledi panoramska vožnja do Gezovih jam, kjer se bodo okrepčali in podružili. 

5. Kuzmiška noč z Blue planetom in drugimi

Blue planet bo v sklopu Kuzmiške noči praznoval svojih 25 let delovanja, na odru pa se jim bodo ob pomembni obletnici pridružili še ansambel Fekonja, skupina Plamen, Weekend Band, Vlado Kalember in Rok Lunaček. Pestro dogajanje, ki ga organizira PGD Kuzma, se bo začelo ob 19. uri.

Dejan Vunjak in Brendijeve barabe

Pod velikim šotorom v Križevcih bodo v vaškem jedru ob 20. uri proslavili občinski praznik še z Dejanom Vunjakom in Brendijevimi barabami. 

Nedelja, 8. september

V centru Negove se bo ob 7. uri začel tradicionalni krajevni sejem Mala maša. Kot vsako leto, tudi letos napovedujejo lepo število stojnic, pestro kulinarično ponudbo in prijeten dopoldan.

Foto: arhiv Pomurca

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.