https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Prihaja izrazitejša ohladitev, danes možnost neviht

05.09.2024 ob 11:02  

Danes čez dan bo oblačnost postopno naraščala. Sredi dneva se bodo v zahodnih krajih začele pojavljati plohe in nevihte, ki se bodo popoldne širile proti osrednji Sloveniji. Ob morju bo zapihal okrepljen jugo, zvečer na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 30, v alpskih dolinah okoli 24 stopinj Celzija.


Pričakujemo lahko večji vpliv vremenske motnje in padavine po vsej državi

Ponoči bodo padavine z nevihtami prehodno zajele večji del Slovenije in do jutra povečini ponehale. Do jutra bo burja postopno ponehala.  

 

Jutri bo spremenljivo oblačno z občasno povečano oblačnostjo, nastajale bodo plohe in kakšna nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, najvišje dnevne od 21 do 27 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo oblačnost od zahoda naraščala. Sredi dneva se bodo na območju severnega Jadrana in v sosednjih pokrajinah Italije že pojavljale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo popoldne in zvečer širile proti vzhodu. Ob severnem Jadranu bo pihal jugo.

Jutri bo dopoldne še večinoma pretežno oblačno, popoldne pa bo že deloma sončno. Še bodo možne posamezne plohe in kakšna nevihta.

Obeti

V soboto se bo razjasnilo. Zjutraj bo po nižinah marsikje megla ali nizka oblačnost. V nedeljo bo na vzhodu še dokaj sončno, drugod pa bo oblačnost naraščala. Popoldne se bodo v zahodnih krajih pričele pojavljati padavine, ki se bodo zvečer pričele širiti proti vzhodu.

Opozorila

Popoldne in zvečer lahko predvsem v bližini morja nastanejo močnejše nevihte, ki jih bo spremljal okrepljen veter in krajevni nalivi. Na Primorskem je velika požarna ogroženost naravnega okolja.

Foto: arhiv Pomurec

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.