https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Zaključek projekta Trendi kohezije: Podeljeni defibrilator, plakete in zahvale

Murska Sobota, 05.09.2024 ob 17:00  

V sklopu projekta Trendi kohezije v Murski Soboti smo danes pripravili zaključni dogodek. Uvodoma je besedo prevzela Anja Vučkič, vodja projektnih vsebin, ki je predstavila projekt Trendi kohezije.

Gre za projekt komuniciranja kohezijske politike Evropske unije, v katerem so izpostavili številne projekte, ki so pomembno izboljšali kakovost življenja v svojih lokalnih okoljih.

Ob tej priložnosti so podelili zahvale posameznikom in organizacijam, ki so sodelovali pri projektih, vrhunec dogodka pa je bila podelitev srebrnih in zlate plakete za izjemne dosežke v okviru kohezijskih projektov.

Plakete je podelil predsednik Državnega sveta Republike Slovenije Marko Lotrič.

Srebrne plakete so prejele občine in organizacije, ki so s svojimi projekti izboljšale infrastrukturo, turistično privlačnost in okoljevarstvene standarde v svojih skupnostih. Izpostavljeni so bili projekti, kot so Naravovarstveni center Sotla, Revitalizacija Stare steklarske in Vrazovega trga v Ptuju, Tehnopark Celje, Občinski projekt Store4HUC v Lendavi, turistični projekt Odkrij nas in projekt Paviljon Expano.

Podeljena zlata plaketa in defibrilator

Zlata plaketa in defibrilator pa sta bila podeljena Društvu za socialno vključenost Mozaik, ki s projektom Skupaj do inkluzivne družbe skrbi za ranljive skupine v Pomurski in Podravski regiji. Društvo je pomembno prispevalo k socialni aktivaciji in vključevanju oseb na trg dela ter gradnji vključujoče družbe. Zaključek dogodka je zaznamovala zahvala Lili Miloševič iz Društva za socialno vključenost Mozaik, ki je prejelo zlato plaketo, kar je predstavljalo simbolno krono uspešnega dne, posvečenega lokalnim medijem in projektom, ki prispevajo k razvoju lokalnih skupnosti.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Jure Banfi

    Fotogalerija