https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Novosti v zobozdravstvu: Brezplačne bele zalivke za mlade že prihodnje leto

09.09.2024 ob 6:05  

Skupščina ZZZS je sprejela novelo pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja, ki prinaša pomembne spremembe v zobozdravstvu. Od 1. januarja 2025 bodo osebe do 26. leta imele pravico do belih zalivk na vseh zobeh, stroške pa bo kril ZZZS. 

Ostali zavarovanci bodo to pravico pridobili 1. julija 2026. Trenutno imajo to možnost otroci do 15. leta, nosečnice in doječe matere.

Novela vključuje tudi izboljšave materialov za zobno protetiko, kar bo prineslo dodatne stroške. ZZZS bo za te spremembe namenil dodatnih 3,06 milijona evra za mlajše in 13,04 milijona za ostale. Cilj novele je tudi zmanjšanje doplačil za boljše materiale, ki so pogosto višja kot samoplačniške storitve.

Novela podaljšuje rok za ponovni prevzem zdravil za 15 dni ter olajšuje dostop do rentgenskega slikanja brez napotnice. Uveljavljene so tudi spremembe na področju bolniških staležev in medicinskih pripomočkov, kot so individualno izdelani čevlji.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.