https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: To so letošnji nagrajenci Občine Križevci

07.09.2024 ob 8:00  

Ob 26. občinskem prazniku Občine Križevci so v petek, 6. septembra, v Kulturnem domu Križevci pri Ljutomeru priredili slovesno sejo, na kateri so podelili priznanja posameznikom za njihov izjemni prispevek lokalni skupnosti. To so letošnji prejemniki ...

Zbrane je najprej nagovoril župan občine, Branko Slavinec. Povedal je, da je to posebno leto, ko so praznovali več pomembnih obletnic in se spopadali s težkimi izkušnjami, pa tudi leto, ko se končujejo nekateri veliki projekti.  Zahvalo in čestitke je izrekel tudi vsem občanom in občankam občine, ki prispevajo k lokalnemu utripu.

Sledil je govor slavnostnega govorca, ministra za kohezijo in regionalni razvoj, dr. Aleksandra Jevška.

Posamezniki, ki še posebej prispevajo k lokalni skupnosti, so prejeli priznanja Občine Križevci. Županovo nagrado pa si je letos prislužil mlad dijak Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer.

Jožef Slavič je prejel priznanje Občinskega sveta Križevci z listino in plaketo za svoje izjemno delo na več področjih. Po končani Kmetijski šoli v Rakičanu je prevzel družinsko kmetijo in se uspešno ukvarjal z govedorejo ter kasaškim športom. Dolgoletni član in vodja različnih društev ter aktiven svetnik je v občini znan po predanem in humanitarnem delu.

Frančiška Rakuša je prejela pisno priznanje za dolgoletno delo v Društvu upokojencev Križevci in drugih lokalnih organizacijah. Posebej so pohvalili njeno 30 letno delo pri Krajevni organizaciji RK Križevci.

Milan Majcen je bil nagrajen s pisnim priznanjem za svoje delo v športnih društvih in lokalni skupnosti. Kot predsednik Športne zveze Križevci in član različnih športnih organizacij je pomembno prispeval k razvoju športa v regiji ter se izkazal s predanostjo in vodstvom.

Denis Čuk je prejemnik pisnega priznanja za uspešen razvoj in uspešno vodenje podjetja Ključavničarstvo Denis Čuk, ki je znano po inovacijah in vlaganjih v najsodobnejšo tehnologijo, kar prispeva k lokalnemu gospodarstvu in ustvarjanju novih delovnih mest.

O Filipu Zveru, dijaku Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, pa smo letos že pisali. Med drugim je bil eden izmed štirih dijakov, ki so se udeležili Mednarodne kemijske olimpijade v Savdski Arabiji. Zdaj je za svoje izjemne dosežke na tekmovanjih in področju raziskovanja prejel tudi Županovo priznanje. 

Za glasbeni vložek sta poskrbeli Sabina Lašič in Ekaterina Lepoša.

 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

* Oglasni prispevek 

    Fotogalerija