https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Po mirni soboti pričakujte vremensko poslabšanje z nevihtami

07.09.2024 ob 9:30  

Danes bo v Sloveniji sprva nekoliko megleno, a se bo v večjem delu države hitro razjasnilo, le ob morju bo že zjutraj precej jasno. Čez dan bo sončno, z več oblačnosti predvsem na zahodnem delu Slovenije. Ponekod bo pihal jugozahodni veter, najvišje dnevne temperature pa bodo dosegle od 24 do 29 °C, poroča ARSO.


V nedeljo se bo v vzhodnih krajih še obdržalo delno jasno vreme, medtem ko bo drugod oblačnost čez dan postopno naraščala. Popoldne se bodo na zahodu Slovenije začele pojavljati krajevne plohe in nevihte, ki se bodo zvečer razširile proti vzhodu.

Vir: Zajem zaslona ARSO

Na Primorskem bo popoldne zapihal jugo, ki se bo postopno krepil. Temperature bodo ostale visoke, saj bodo najnižje jutranje med 12 in 17 °C, na Primorskem do 20 °C, najvišje dnevne pa od 24 do 30 °C.

Ponedeljek bo vremensko manj prijazen, saj nas čaka oblačno vreme s pogostimi padavinami in tudi posameznimi nevihtami. Do večera bodo padavine postopno ponehale. V torek bo vreme spremenljivo, z občasnimi plohami.

Vremenoslovci opozarjajo, da na Primorskem še vedno velja velika požarna ogroženost naravnega okolja.

Foto: Arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.