https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Poletje se poslavlja, za vzhod ostaja oranžno meteorološko opozorilo

09.09.2024 ob 10:30  

Po deževni noči je danes pričakovati spremenljivo oblačen dan z občasnimi padavinami. Dopoldne se v vzhodnem, južnem in osrednjem delu Slovenije še napovedujejo nevihte z močnimi nalivi. Zaradi tega do popoldneva v teh delih države ostaja v veljavi oranžno meteorološko opozorilo.


Kljub močnemu deževju, ko je ponekod padlo od 40 do 50 milimetrov dežja, krajevno tudi do 80 milimetrov, večjih težav ponoči ni bilo. To je za Radio Slovenija potrdil dežurni prognostik Timotej Kozelj, poročajo na STA. Dnevno poročilo Centra za obveščanje uprave za zaščito in reševanje prav tako ne poroča o večjih vremenskih nevšečnostih.

 

Popoldne naj bi padavine začele slabeti in do večera postopoma ponehale. Najvišje dnevne temperature bodo med 19 in 24 stopinjami Celzija, ob morju pa do 26 stopinj. Popoldne bo sledila ohladitev.

Po napovedih meteorologov bosta torek in sreda sprva jasna, popoldne pa bo možen nastanek krajevnih ploh in neviht. Občutno ohladitev prinaša četrtek, ko se bo začelo slovo poletja. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja, obeta se oblačno in deževno vreme z nevihtami.

Foto: Arhiv Pomurec

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.