https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Občina Moravske Toplice proslavila 28. občinski praznik

Lončarovci, 09.09.2024 ob 10:00  

Občina Moravske Toplice je 7. septembra 2024 v Lončarovcih praznovala svoj 28. občinski praznik, ki je bil obogaten s podelitvijo prestižnih priznanj in nagrad posameznikom ter društvom, ki so pomembno prispevali k razvoju in ugledu občine.


Na 14. redni seji občinskega sveta so odločili o prejemnikih nagrad. Branko Recek iz Tešanovcev je prejel naziv častnega občana za svoje dolgoletno in predano prostovoljno delo na področju športa.

Recek je s svojim delom v športu, tako na lokalni kot širši ravni, pustil neizbrisen pečat. Bil je ustanovitelj Občinske športne zveze Moravske Toplice in aktiven na različnih področjih, vključno z organizacijo športnih dogodkov ter povezovanjem Slovencev v Porabju.

Veliko zahvalno listino je prejel Drago Ivanič iz Bogojine, ki je v več kot petdesetletnem delovanju kot gasilec in humanitarec pomembno prispeval k razvoju gasilstva in prenosu znanja na mlajše generacije. Med nagrajenci je bilo tudi Prostovoljno gasilsko društvo Moravske Toplice, ki že 130 let predano opravlja svoje poslanstvo na področju gasilstva in dobrodelnosti.

Občina je poleg teh nagrad podelila tudi priznanja posameznikom, kot so Goran Gungl za posodobitev gostinske ponudbe, Janez Sukič za delo v gasilstvu, športu in kulturi ter Jožica Zadravec za ohranjanje malega obrtništva v Filovcih.

Posebna priznanja župana so prejeli Jakob Nejc Ružič, Martin Horvat, Cvetka Davidovski in Tomaž Koltai za njihove uspehe in predanost delu v krajevnih skupnostih.

Praznik je bil zaznamovan s prepoznavanjem dolgoletnega prostovoljnega dela, ki povezuje in krepi skupnost v občini Moravske Toplice.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: Timi Farkaš

    Fotogalerija