https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: 150 let Ekološke kmetije Paldauf & BeEko

Vučja vas, 09.09.2024 ob 12:30  

V soboto, 7. septembra, je Ekološka kmetija Paldauf & BeEko praznovala 150-letnico svojega delovanja, dogodek pa je bil obeležen z dnevom odprtih vrat, ki je privabil številne obiskovalce. Praznovanje je ponudilo pestro dogajanje, kjer so obiskovalci imeli priložnost spoznati delo kmetije, uživati v lokalnih dobrotah in se udeležiti različnih dogodkov.


Igor Paldauf, lastnik kmetije, in tehnologinja Marjetka Škafar sta predstavila nov produkt blagovne znamke BeEko – bio mešanico za kruh z drožmi. Mešanica, ki je sestavljena iz ekoloških sestavin, kot so pšenična, pirina in ržena moka, sončnična in lanena semena, suhe droži in sol, je navdušila obiskovalce, ki so imeli priložnost poskusiti sveže pečen kruh.

Za kulinarično doživetje je poskrbel MasterChef zmagovalec Darko Klemen, ki je pripravil dva ekološka menija ter se ob tem zabaval in družil z gosti. Glasbeno vzdušje je popestril priljubljeni pevec Vili Resnik, umetniški pridih pa je dogodku dodal ambientalni umetnik Robert Jurak, ki je predstavil svoje skulpture.

Obiskovalci so lahko uživali tudi v vodnih ogledih kmetije ter spoznali delo in prizadevanja ekološkega kmetovanja. Na dogodku so sodelovali lokalni ponudniki, ki so predstavili in ponudili svoje izdelke, ter obiskovalce povabili k pogovoru o ekološkem načinu pridelave.

Praznovanje je bilo zaključeno z okroglo mizo na temo izzivov in priložnosti ekološkega kmetijstva, kjer so sodelovali številni strokovnjaki s področja. Poleg Paldaufa so mnenja delili tudi Tatjana Buzeti iz ekološke zeliščne kmetije Vidov Brejg, Petra Strgar Rižnar iz ekološke trgovine Bajka, Robert Rojko, direktor kontrolne organizacije KON-CERT, ter Uroš Rozmarič, mladi ekološki kmet iz Veržeja.

Dan odprtih vrat je bil uspešno izpeljan in obiskovalci so odhajali domov polni novih znanj ter vtisov o ekološkem načinu pridelave hrane.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: Ekološka kmetija Paldauf & BeEko

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.09.2024 ob 14:15 gost

      150 let Ekološke kmetije Paldauf & BeEko ??? A pred150 leti so se že ukvarjali z ekološko pridelavo ??? Ko človek že pomisli, da na pomurci globlje pasti ne morete, ga vedno znova presenetite.😩 Le kje najdete te polpismene pisunčke, ki vam nakracajo takšne kretenizme?

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.09.2024 ob 16:53 nepismeni gost

        Tudi ostalih napak je mnogo, to je rezultat naše OŠ kjer se niti ne opismenijo kaj šele, da bi bila visoko dodana vrednost !

        9 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.09.2024 ob 19:58 Aha gost

      Jaz pa mislim da je bila pred 150 leti vsaka kmetija eko,motika pa udri ko če jače ni bilo foto pripomočkov kak zaj

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.09.2024 ob 20:07 gost

        Pred 150 leti že, ampak 150 let, kot piše v članku, pa sigurno ne! Mogoče zadnjih 20 let, pred tem pa se je veselo škropilo z raznimi „zdravilnimi” pripravki.

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.09.2024 ob 20:10 Art gost

      A šlosar Jurak je zdaj že ambientalni umetnik?😂

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.09.2024 ob 20:15 šlosar gost

        Jurak je takšen šlosar kot je bil TITO, ki je tudi en teden delal v tedanjem Litostroju, ni mu bilo za delo in se je ukvarjal z drugimi rečmi.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.09.2024 ob 20:27 gost

        Tito se je sončil na Brionih, tiste ki so mu nasprotovali pa je navozil na sonce na Goli otok. V glavnem vsi na morji. Jurak samo obožuje tega iz Brionov, za tiste reveže z Golega mu ni mar.

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.