https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Priložnostna razstava likovnih del 32. Likovne kolonije Izak

Lipovci, 16.09.2024 ob 17:00  

Društvo za napredek umetnosti Aquila Lipovci je pod vodstvom predsednice Martine Horvat pripravilo priložnostno razstavo likovnih del, nastalih na 32. Likovni koloniji Izak Lipovci.

Dogodek je bil priložnost za predstavitev del priznanih umetnikov, ki so sodelovali na koloniji, in sicer umetniškega vodje kolonije Igorja Banfija, Branimirja Ritonje, Matjaža Duha, Michela Žižka, Kajetana Jakoba Majcna, Paole Korošec in Zdravka Dolinška.

Razstavo je odprl mag. Franc Obal, zunanji sodelavec kolonije, ki je v svojem govoru izpostavil pomen ustanovitelja kolonije, Izidorja Horvata Izaka. Že leta 1992 je imel Izak vizijo in željo, da v Lipovce pripelje slikarje iz različnih držav, kar se je skozi leta tudi uresničilo, saj je kolonija postala mednarodno prepoznavna. Obal je bil navdušen nad visoko kakovostjo letošnjih umetniških del, ki so odražala kreativnost in talent sodelujočih umetnikov.

Kulturni program je povezoval podpredsednik Društva Aquila Lujz Sraka, s prijetnim glasbenim vložkom pa sta ga popestrila Timotej in Nina.

Ob zaključku programa se je udeležencem kolonije zahvalila predsednica Sveta KS Lipovci Mateja Berden, ki je izrazila hvaležnost vsem sodelujočim za njihov trud in doprinos k uspehu kolonije.

Razstavo je obiskalo približno 60 ljudi, ki so po ogledu del uživali v prijetnem druženju na zelenici ob vaškem domu.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Nouva Lipouvska#POUT, lista za promocijo, ideje in razvoj KS Lipovci

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.09.2024 ob 7:13 gost

      Umetniki ,da te srat pritisne !!?

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.