https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pogačarjeva ekipa bo dobrodelno kolesarila tudi po Pomurju

15.09.2024 ob 6:05  

Dobrodelni kolesarski projekt, ki bo sestavljen iz kar desetih etap, je v ponedeljek, 9. septembra, otvorila Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar. Projekt, ki ga prirejajo Carthago Slovenija, fundacija Tadeja Pogačarja in Hitradio Center,  združuje šport in dobrodelnost, celoten izkupiček pa bo namenjen boju proti raku in izgradnji varne infrastrukture za rekreativne kolesarje. Vključene bodo tudi pomurske občine, vi pa se lahko priključite etapam po Pomurju. Kdaj in kje?



Prva etapa se je začela v ponedeljek, 9. septembra, v Pogačarjevi domači Komendi. Predsednica je prerezala trak in izrekla zahvalne besede Tadeju Pogačarju, njegovi ekipi pa zaželela srečno pot.

19. in 20. septembra bosta etapi potekali skozi Pomurje. V petek, 20. septembra, pa se lahko brez predhodne prijave akciji pridruži prav vsak. Četrtkova, deveta etapa bo potekala na relaciji Gornja Radgona - Murska Sobota - Odranci, v petek pa bodo ob 15. uri začeli z deseto etapo na relacijah Odranci – Jeruzalem – Ormož (50 km) in Odranci – Ljutomer – Ormož (30 km). V Odrancih ali Ljutomeru se lahko kolesarski ekipi pridruži vsak.

V okviru akcije poteka tudi dobrodelna dražba avtodoma Carthago, ki je bil zadnji dve leti v uporabi Tadeja Pogačarja in njegove družine. Izkupiček dražbe bodo delno namenili Pogačarjevi fundaciji za boj proti raku, del pa bo namenjen občinama Odranci in Ormož ter izgradnji kolesarskih poti v eni izmed slovenskih občin. V petek bo torej mogoče združiti gibanje in biti del čudovite zgodbe.

Foto: Matjaž Klemenc/UPRS, FB Tadej Pogačar

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.