https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Ali nas lahko že septembra presenetijo prve snežinke?

10.09.2024 ob 13:45  

Poletje z vročimi temperaturami je za nami. Še v nedeljo so termometri izmerili 31,8 stopinj Celzija, sedaj pa nas v drugi polovici tega tedna čaka izrazita ohladitev.

Danes popoldne bo povečini sončno, več jasnine bo na Primorskem. Ponekod v notranjosti bo nekaj povečane kopaste oblačnosti, nastala bo še kakšna kratkotrajna ploha. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25, na Primorskem do 27 stopinj Celzija.

Ponoči se bo od zahoda začelo oblačiti. Nastale bodo posamezne plohe. Proti vzhodu bo še nekaj jasnine, po nekaterih nižinah pa bo jutro megleno. Najnižje jutranje temperature bodo 9 do 12, na Primorskem okoli 16 stopinj Celzija.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Proti večeru bo na severozahodu nastala kakšna ploha. Več jasnine bo na vzhodu. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24, ob morju okoli 26 stopinj Celzija.

Obeti

V četrtek bo oblačno s plohami in nevihtami. Ponekod bodo nastajali močnejši nalivi. Popoldne bo zapihal okrepljen veter severnih smeri, zvečer na Primorskem burja. Občutno se bo ohladilo. Meja sneženja se bo v noči na petek ponekod na severu države spustila do nadmorske višine okoli 1500 metrov.

V petek bo sprva oblačno in deževno. Padavine bodo čez dan slabele in proti večeru povečini ponehale. Tudi burja na Primorskem bo slabela. Hladno bo.

Foto: arhiv Pomurec, Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.