https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Tako je bilo na regijskem srečanju gasilskih veteranov Pomurja

Gančani, 14.09.2024 ob 10:20  

V pomurski gasilski regiji dajejo velik prispevek starejšim gasilcem – veteranom in veterankam, ki so še pred leti v posameznem gasilskem društvu bili aktivni in dejavni na operativnem in drugem področju. Tako je komisija za veterane pomurske gasilske regije, skupaj s prostovoljnim gasilskim društvom Gančani v soboto, 7. septembra, v Gančanih v Športno – rekreacijskem centru pripravila že tradicionalno srečanje gasilcev veteranov pomurske gasilske regije.

Srečanja so se udeležili gasilski veterani in veteranke iz levega in desnega brega reke Mure.

Zbranim  gasilskim veteranom so nekaj spodbudnih besed namenili predsednik komisije za veterane pomurske regije Marjan Benko, član Upravnega odbora Gasilske zveze Slovenije in predsednik pomurske gasilske regije Leonardo Markovič, predsednica PGD Gančani Andreja Tivadar in predsednik Krajevne skupnosti Gančani Janez Žižek.

Srečanja pa so se udeležili še član  poveljstva Gasilske zveze Slovenije in poveljnik pomurske gasilske regije Matej Miholič, predsednik Gasilske zveze Beltinci Miran Maučec in poveljnik PGD Gančani Tomaž Kous. Slavnostni govornik je bil član sveta veteranov pri Gasilski zvezi Slovenije Peter Šipek, ki je pohvalil delo komisije za veterane pomurske gasilske regije, organizatorji srečanja pa so pripravili tudi krajši kulturni program.

Starejši gasilci in gasilke so preteklo delo opravili z odliko, predvsem z željo po ohranitvi in razvoju gasilstva v pomurski regiji in širše.

V Sloveniji je 20 tisoč gasilskih veteranov in  veterank. Gre za množično organizacijo, ki je ustvarila gasilstvo v Sloveniji. Na svetu veteranov pri Gasilski zvezi Slovenije so ponosni na vsakega gasilskega veterana, ki so svojčas delovali na operativnem in drugem področju in so še kljub letom starosti danes aktivni v posameznem  gasilskem društvu in Gasilski zvezi v Pomurju.

Ob tej priložnosti so si gasilski veterani ogledali še gasilsko vozilo PGD Gančani, proizvodnjo nadgradenj gasilskih vozil v podjetju Aluvar Gančani in razstavo na temo Gančki majoš in izdelavo rož iz krep papirja v muzejski hiši v Gančanih.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Jože Žerdin

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.