https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Premagali Ciper: Cipot do gola v domačem Prekmurju

Murska Sobota, 10.9.2024  

Peta zmaga Slovenske nogometne reprezentance do 21 let, tokrat v Murski Soboti. Ciperčane so v Fazaneriji premagali z rezultatom 2:0.

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je na sedmi tekmi kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu na Slovaškem 2025 danes v Murski Soboti premagala Ciper z 2:0 (1:0).

Izbranci slovenskega selektorja Milenka Ačimovića so dosegli peto zmago v kvalifikacijskem ciklusu in so s 16 točkami na prvem mestu v skupini H. Avstrija (tekma manj) je zbrala 11, Francija (dve tekmi manj) deset, BiH (tekma manj) tri, Ciper (tekma manj) pa dve točki.

Gol v domačem Prekmurju

Mladi nogometaši so danes že v prvem polčasu izpeljali nekaj obetavnih akcij, nato pa dosegli vodilni gol  v 27. minuti, po prostem strelu in ostrem predložku Svita Sešlarja z desne strani pa je ciprski napadalec Nicolas Koutsakos nerodno izbil žogo in dosegel avtogol. Slovenski nogometaši so tudi v nadaljevanju držali vajeti igre, ko je v 43. minuti z roba kazenskega prostora močno streljal Tio Cipot, a so Ciprčani v zadnjem trenutku blokirali njegov strel, nato pa je napadalec v domačem Prekmurju dosegel svoj šesti gol v tem kvalifikacijskem ciklu.

Zadnjo tekmo bodo igrali 11. oktobra, ko se bodo pomerili z Avstrijo. Na zaključni turnir se bodo neposredno uvrstili vsi zmagovalci skupin ter tri najboljše drugouvrščene izbrane vrste. Preostalih šest najboljših drugouvrščenih reprezentanc pa se bo novembra merilo v dodatnih kvalifikacijah.

Vir: STA

Foto: Arhiv NZS (M24.si) 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.09.2024 ob 8:46 gost

      Pa to mu je služba, in to dobro plačana.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.09.2024 ob 16:37 gost

      CIPOT SE VEN MEČE NIMA ZNANJA ONOGOMETO IMA PA DOSTI SREČE KAKO DOLGO GABODE ŠE SLUŽILA FRAJER EDEN

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.