https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Nevihtno vreme pred vrati: Pričakujte obilne padavine in ohladitev

11.09.2024 ob 10:45  

Danes bo na vzhodu države več sončnih obdobij, medtem ko se na zahodu pričakuje nekaj ploh, popoldne in zvečer pa tudi nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo dosegle od 20 do 25 stopinj Celzija, ob morju pa do 27 stopinj.


Ponoči se bodo vremenske razmere poslabšale. Na zahodu se bodo okrepile plohe in nevihte, ki se bodo nato širile proti vzhodu države. Vmes lahko pričakujemo močnejše nalive, ob morju pa bo zapihal jugo. Jutranje temperature bodo od 11 do 15 stopinj, na Primorskem do 20 stopinj Celzija, poroča ARSO. 

Jutri se vreme ne bo izboljšalo, saj bo oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Močnejši nalivi bodo še vedno možni. Sprva bo ob morju pihal okrepljen jugo, popoldne pa bo v notranjosti države zapihal okrepljen veter severnih smeri, zvečer pa se bo na Primorskem okrepila zmerna burja.

Dnevne temperature bodo padle na od 11 do 18 stopinj, na Primorskem do 24 stopinj Celzija, popoldne pa bo sledilo hitro ohlajanje. Meja sneženja se bo v noči na petek ponekod na severu države spustila do nadmorske višine okoli 1400 metrov.

Obeti za petek kažejo na oblačno vreme s postopnim slabljenjem padavin. Do popoldneva bodo padavine večinoma ponehale, burja na Primorskem pa bo prav tako oslabila. V soboto nas čaka zmerno do pretežno oblačno vreme, ponekod na severu in vzhodu pa lahko občasno rahlo dežuje.

Opozorilo:
Od noči na četrtek do petka zjutraj pričakujemo obilne padavine, nevihte z močnejšimi nalivi ter sunki vetra.

Foto: Arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.09.2024 ob 20:01 Lotmercan gost

      Jas vsn proven ka bode sou sneg!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.