https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kam se lahko odpravite ta konec tedna

12.09.2024 ob 18:00  

Tudi ta vikend se bo v Pomurju odvilo zelo pestro dogajanje. Za vas smo zbrali nekaj predlogov, kam se lahko odpravite.

Četrtek, 12. september

Razstava dveh ciklov - Vinko Prislan

V Galeriji A. Trstenjaka Ljutomer bosta ob 19. uri potekala odprtje in ogled razstave Vinka Prislana, ki se bo ob tej priložnosti predstavil s ciklom Vilinski ples in Potovanja.

Odprtje razstave 150 let kasaških dirk na Slovenskem

Odprtje ulične razstave bo potekala ob 18. uri na Glavnem trgu v Ljutomeru.

Oko besede 2024: Duh lasa in duh globine

Med 12. in 14. septembrom se bodo po Pomurju odvile različne aktivnosti v sklopu Oko besede 2024. Program je predstavljen tukaj.

Petek, 13. september

Memorial Gorazda Giderja

Med 13. in 14. septembrom se bo na OŠ I Murska Sobota odvil Memorial Gorazda Giderja, v okviru katerega se bodo pomerili različni odbojkarski klubi iz Slovenije.

30 let Občine Kobilje

Občina bo obletnico ustanovitve obeležila s slavnostnim dogodkom v Centru za izvajanje kulturne dejavnosti. Po uradnem delu bo sledila zabava z glasbeno skupino Tropik.

80 let ŠD Bogojina

ŠD Bogojina začenja dnodvnevno praznovanje obletnice športnega društva, ki ga bodo obeležili z dalmatinsko glasbo in humorjem. Za glasbeno vzdušje bo poskrbel moški vokalni kvintet Aeternum, za obilico smeha pa Matjaž Javšnik.

Sobota, 14. september

Tekmovanje v kuhanju goričkega pasulja

Tekmovanje bo potekalo od 9. ure dalje na igrišču Nogometnega kluba Grad, za glasbeno popestritev pa bosta poskrbela Pevski zbor društva upokojencev Grad in Ljudska pevska skupina iz Porabja.

40 let rocka v Radgoni

Koncert nostalgičnega rocka bo potekal od 17. ure naprej pred Mladinskim centrom Gornja Radgona.

20. Dödolijada in 24. Kulinarična razstava za zlato kijanco  

Dogajanje se bo odvilo na dvorišču OŠ Puconci, kjer bo najprej potekalo tekmovanje in ocenjevanje, zatem pa uradna razglasitev rezultatov in kulinarična razstava. Sledila bo druženje ob dobri glasbi in kulinariki.

80 let ŠD Bogojina: Zabava s skupino Skok

Dvodnevno dogajanje bodo zaključili s slavnostno prireditvijo in zabavo s skupino Skok. Obljubljajo odlično glasbo, druženje in veliko plesa.

Nedelja, 15. september

Beltinski kolesarski maraton

Maraton se bo s startom pri Gasilskem domu v Beltincih začel ob 10. uri.

Memorial Karla Severja

V Pečarovcih se bo ob 9. uri odvil Memorial Karla Severja.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.