https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

FOTO in VIDEO: Deževje že povzroča številne nevšečnosti, kako je pri vas?

12.09.2024 ob 10:17  

Deževje je ponoči zajelo vso Slovenijo, najhuje pa je bilo na zahodu države. Tudi zbudili se nismo v kaj nič drugačno jutro. Danes bo oblačno s plohami in nevihtami, vmes bodo tudi močnejši nalivi. Sredi dneva bodo temperature od 11 do 19, na Primorskem do 24 stopinj Celzija. 

Padavinski pas, ki ga lahko spremljajo močnejši nalivi, se je vzpostavil nad Slovensko Istro, od koder že poročajo o številnih nevšečnostih. Agencija RS za okolje je za celotno državo izdala oranžno opozorilo, ki velja do petka zjutraj. Ker se lahko zaostrijo tudi hidrološke razmere, je v pripravljenosti tudi Civilna zaščita.

 

 

Popoldne se bo od severa hitro hladilo. Meja sneženja se bo v noči na petek ponekod na severu države spustila do nadmorske višine okoli 1400 metrov.

Kako bo jutri?

Jutri bo oblačno. Padavine bodo čez dan slabele in popoldne povečini ponehale. Predvsem v severni Sloveniji bo pihal severni veter. Burja na Primorskem bo slabela. Hladno bo. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 10, na Primorskem do 13, najvišje dnevne od 9 do 13, na Primorskem do 18 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Nastajali bodo tudi močnejši nalivi. Ob severnem Jadranu bo sprva pihal okrepljen jugo, zvečer pa bo zapihala povečini zmerna burja.

Jutri bodo v krajih severno, vzhodno in južno krajevne padavine, deloma nevihte z nalivi, ki bodo popoldne v krajih vzhodno in južno od nas povečini ponehale, le v Kvarnerju bodo še možne nevihte. Burja v Kvarnerju bo zvečer ponehala.

Obeti

V soboto in nedeljo kaže na zmerno do pretežno oblačno vreme, nekaj jasnine bo lahko na Primorskem. Predvsem v vzhodni polovici Slovenije bo občasno deževalo. V severni Sloveniji bo pihal zmeren severni veter.

Opozorila

Danes bodo obilne padavine, vmes bodo nastajale nevihte z močnejšimi nalivi. Popoldne bo v notranjosti za krajši čas zapihal okrepljen veter severnih smeri, ki bo po nižinah dosegal hitrosti okoli 70 km/h.

Foto: Pixabay, arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.09.2024 ob 12:11 123 gost

      Pomurec vsako stvar prepiše iz drugih virov

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.09.2024 ob 15:43 Ne vozit - zaprite ceste gost

      regionalobala.si/novica/previdno-na-cestah-poplavljeno-vozisce-na-hitri-cesti-dragonja-skofije-in-obalnih-regionalnih-cestah

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.