https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Evropski teden mobilnosti: Preverite, kako ga bodo obeležile pomurske občine

15.09.2024 ob 6:00  

V tednu med 16. in 22. septembrom se bo s tematiko "Udoben javni prostor" odvijal 23. Evropski teden mobilnosti, ki ga bodo obeležile tudi številne občine v Pomurju. Preverite, kakšne aktivnosti nas čakajo.

Mestna občina Murska Sobota 

Murskosoboška občina se tudi letos pridružuje Evropskemu tednu mobilnosti in Evropskemu dnevu brez avtomobila, ki ga bodo v Murski Soboti izvedli v petek, 20. septembra na Drevoredu Martina Luthra.

Občina Lendava

Tudi Lendava se pridružuje Evropskemu tednu mobilnosti. Dogajanje bodo začeli v ponedeljek, 16. septembra, z akcijo Dan brez avtomobila, ko bo med 9. in 11. uro za promet zaprta cesta pred mestno hišo, saj bodo otroci iz Vrtca Lendava in osnovnošolci s kredami ustvarjali na asfaltu ter tako opozarjali na pomen spremembe potovalnih navad.

Na stojnicah bodo različne trajnostne načine mobilnosti predstavili Policijska postaja Lendava, Planinsko društvo Lendava, Kolesarski klub Lendava in Kolesarski center Murania. Akciji se bodo pridružili tudi učenci iz Genterovcev, ki bodo na svojem šolskem dvorišču spodbujali uporabo alternativnih oblik prevoza.

Občina Šalovci

V sklopu dogajanja bo od sobote, 14. septembra, do nedelje 22. septembra, pri OŠ Šalovcih popolna zapora parkirišča pred šolo. Zvrstile se bodo številne aktivnosti, ki si jih lahko ogledate tukaj

Občina Razkrižje

S številnimi dejavnostmi se Evropskemu tednu mobilnosti pridružujejo tudi v Razkrižju. V ta namen bo zaprto deset parkirnih mest pred Domom kulture v Razkrižju.

Občina Apače

Evropski teden mobilnosti in dan brez avta bodo v Apačah obeležili 18. septmebra v ŠRC Apače.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.09.2024 ob 7:30 gost

      Samo en dan se peljati z kolesom ni nobena mobilnost. Ko bodo ljudje vsak dan na kolesu potem se lahko gremo mobilnost. Ko se pa ljudje vozijo v službo z avtomobilom 50 ali 100 metrov pa otroke v šolo vrtec je mobilnost še 100 let oddaljena od nas.

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.09.2024 ob 9:26 gost

      Ti ki to kao organizirajo niti na kolesu ne vejo sedeti. Kamoli da bi se z njim peljali.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.